Cozonaci cu nuca si rahat

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
ridicata
Cozonaci cu nuca si rahat

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1,2 kg faina de grau (tavile mele sunt mai mari decat cele obisnuite)
  • 4 galbenusuri,
  • 100 ml lapte dulce,
  • 300 ml iaurt gras,
  • un cub drojdie verde,
  • 100 ml ulei,
  • 4 linguri de zahar,
  • esenta dupa preferinta,
  • apa minerala cam 100 ml
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg nuci macinate,
  • 100 gr stafide aurii,
  • 500 gr rahat
  • 4 albusuri,
  • 700 gr dulceata de trandafiri,
  • 1 plic de cacao,
  • esenta de portocale

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele dulce cu iaurtul sa se incalzeasca pe foc impreuna cu zaharul. Se incalzeste foarte putin (asa ca apa de vara), apoi se ia de pe foc si se adauga drojdia. Se amesteca bine si se pune peste faina. Adaugam un varf de cutit de sare, esenta si se framanta foarte bine adaugand apa minerala. Spre final punem cate un pic de ulei peste aluat si continuam sa framantam pana vom obtine un aluat nu prea tare, nu prea moale, cat sa il putem intinde. Apoi punem vasul pe o pernuta, sa creasca.

Punem nucile macinate intr-un vas peste nuci. Adaugam albusurile, dulceata de trandafiri, esenta, cacao si amestecam bine. Cand aluatul este crescut, il impartim in patru bucati egale si facem patru foi pe care vom intinde compozitia de cacao. Apoi, asezam rahat si presaram cu stafide, rulam si impletim fiecare cozonac in doua, il asezam in tavi in care am pus hartie cerata, ungem cozonacii cu un ou batut si presaram mac din belsug, apoi dam tava la cuptor pentru o ora la foc potrivit. Cand sunt copti, ii scoatem si ii ungem cu miere de albine indoita cu apa. Am inlocuit zaharul din compozitie cu dulceata de nuca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fursecuri piersici umplute cu crema - reteta clasica, simpla si delicioasa

Fursecuri piersici umplute cu crema - reteta clasica, simpla si delicioasa

Fursecuri piersici umplute cu crema, fragede si aromate, reteta clasica de casa. Delicioase, colorate si perfecte pentru...

Fursecuri piersici umplute cu crema - reteta clasica, simpla si delicioasa
Salata de pui cu ciuperci si maioneza. Reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie

Salata de pui cu ciuperci si maioneza. Reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie

Descopera cum sa prepari salata de pui cu ciuperci si maioneza, o reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie....

Salata de pui cu ciuperci si maioneza. Reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie
Negresa cu gem si nuci - cea mai simpla si delicioasa reteta

Negresa cu gem si nuci - cea mai simpla si delicioasa reteta

Negresa cu gem si nuci – cea mai simpla si delicioasa reteta, perfecta pentru o prajitura umeda si aromata. Fara oua, unt...

Negresa cu gem si nuci - cea mai simpla si delicioasa reteta
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise