autor:

Brindusa_Aluculesei

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonaci cu nuca si rahat

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, 1,2 kg faina de grau (tavile mele sunt mai mari decat cele obisnuite), 4 galbenusuri,, 100 ml lapte dulce,, 300 ml iaurt gras,, un cub drojdie verde,, 100 ml ulei,, 4 linguri de zahar,, esenta dupa preferinta,, apa minerala cam 100 ml, , Pentru umplutura:, 1 kg nuci macinate,, 100 gr stafide aurii,, 500 gr rahat, 4 albusuri,, 700 gr dulceata de trandafiri,, 1 plic de cacao,, esenta de portocale

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 10 min

177 voturi

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele dulce cu iaurtul sa se incalzeasca pe foc impreuna cu zaharul. Se incalzeste foarte putin (asa ca apa de vara), apoi se ia de pe foc si se adauga drojdia. Se amesteca bine si se pune peste faina. Adaugam un varf de cutit de sare, esenta si se framanta foarte bine adaugand apa minerala. Spre final punem cate un pic de ulei peste aluat si continuam sa framantam pana vom obtine un aluat nu prea tare, nu prea moale, cat sa il putem intinde. Apoi punem vasul pe o pernuta, sa creasca.



Punem nucile macinate intr-un vas peste nuci. Adaugam albusurile, dulceata de trandafiri, esenta, cacao si amestecam bine. Cand aluatul este crescut, il impartim in patru bucati egale si facem patru foi pe care vom intinde compozitia de cacao. Apoi, asezam rahat si presaram cu stafide, rulam si impletim fiecare cozonac in doua, il asezam in tavi in care am pus hartie cerata, ungem cozonacii cu un ou batut si presaram mac din belsug, apoi dam tava la cuptor pentru o ora la foc potrivit. Cand sunt copti, ii scoatem si ii ungem cu miere de albine indoita cu apa. Am inlocuit zaharul din compozitie cu dulceata de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Se curata cartofii, se taie in patru si se pun la fiert cu o lingurita de sare, se pune apa cat sa-i

1 vot    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Coltunasi de post cu dulceata de prune

Coltunasi de post cu dulceata de prune

Se pune faina cernuta intr-un castron incapator. Adaugi laptele, putin ulei,un praf de sare si zahar

2 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 38 comentarii
  • Fara foto

  • Brindusa_Aluculesei

    Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine) , 23 martie 2017

    Elena, exact asa cum am scris, asa am facut:)

  • Fara foto

    elena , 22 martie 2017

    la 1,200 de faina adica 2 cozonaci toata cantitatea asta de umplutura?

  • Fara foto

    georgiana , 25 ianuarie 2015

    stiam ca se lasa si in tava la crescut. mai este nevoie?

    • Brindusa_Aluculesei

      Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2014

      dana reteta este asa cum e scrisa ,am inlocuit zaharul cu dulceata de trandafiri

    • Fara foto

      dana , 21 octombrie 2014

      nu inteleg,cum doar 4 ;inguri de zahar??

    • Fara foto

      florentina cristina (Maestru bucatar) , 01 aprilie 2014

      morrrr!!! nu mai postati asa ceva...:-)

    • gicuta

      gicuta (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2014

      prea multa umplutura pt 2 cozonaci . ingredientele acestea sigur nu au cum sa incapa in 2 tavi... este o greseala

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 martie 2014

      ***** Arata tare bine si sunt convinsa ca sunt grozav de buni yumii !

    • Costel_Ghintuiala

      Costel_Ghintuiala (Bucatar) , 28 februarie 2014

      foarte buni, imi aduc aminte de cei facuti de mama

    • Georgiana_Radu

      Georgiana_Radu (Bucatar) , 27 februarie 2014

      arata delicios

    • Fara foto

      Ailirpa78 (Bucatar) , 27 februarie 2014

      parca ar fi cozonacul facut de buni a mea, arata yammy

    • Fara foto

      Lidia Simion , 27 februarie 2014

      Arata foarte bine si din cate de vede, au umplutura din belsug !

    • Fara foto

      Bernicu Ovidiu , 27 februarie 2014

      1kg faina si 1kg nuci sa ti iasa 2 cozonaci imposibi!!!

    • Fara foto

      Costel Muraru , 27 februarie 2014

      Atentie la continutul ridicat de calorii!Pofta buna !

    • Fara foto

      Maria Iordache , 27 februarie 2014

      SINT SUPER DE ARATOSI CRED CA SINT SI FF BUNI!!!

    • Fara foto

      Viorica Apostol , 27 februarie 2014

      mama,ce bunatate,imi plac

    • Fara foto

      Octavia Durus , 27 februarie 2014

      la cat de bine arata as renunta la cura de slabire ;) like mareee din partea mea!

    • Fara foto

      Dumitru Georgiana , 27 februarie 2014

      preferatii mei!!

    • Fara foto

      Mikyangel Miky Angel , 27 februarie 2014

      Mi sa facut pofta de cozonac, arata delicios!

    • Fara foto

      Mihaela Nistor , 27 februarie 2014

      arata foarte bine si cred ca sunt si foarte gustosi!

    • Fara foto

      Serafimciuc Claudia-Lavinia , 27 februarie 2014

      Imi plac la nebunie cozonacii cu umplutura din belsug, asa cum i-ai facut tu!

    • amalia

      amalia (Chef de cuisine) , 27 februarie 2014

      arata super si cred ca e delicios

    • Fara foto

      Amalia Sasarman , 27 februarie 2014

      super arata! si cred ca sunt tare buni

    • Fara foto

      Calin Andreea Daniela , 27 februarie 2014

      Arata superb, mai ca mi-ai facut pofta de cozonac. De ce am prietene care stiu sa gateasca atat de bine, de ce ?:((

    • Fara foto

      Luminita Diaconu , 27 februarie 2014

      Arata foarte bine si cred ca este gustos!

    • Fara foto

      Georgescu Mihaela , 27 februarie 2014

      cozonac vreau si eu de la tine,macar o felie sa gust ca ma omori

    • Fara foto

      Sin Elena , 27 februarie 2014

      ARATA FOARTE BINE SI CRED CA ARE UN GUST PE MASURA

    • Fara foto

      Prejmerean Anita , 27 februarie 2014

      delicios ! deci chiar doresc si eu :)

    • Fara foto

      Simona Mihalache , 27 februarie 2014

      un deliciu nu alta

    • Fara foto

      Mirela Mira J , 26 februarie 2014

      Mor de pofta!!!

    • Fara foto

      Elke Dvornic , 26 februarie 2014

      arata foarte bine,se vede ca e foarte pufos

    • Fara foto

      Monica Daliu , 26 februarie 2014

      Pur si simplu delicios!

    • Fara foto

      Mihai Ionica , 26 februarie 2014

      arata delicios!

    • Fara foto

      Aghinitei Maria , 26 februarie 2014

      o Doaamne ce minunatie de cozonoc, cu atata bogatie de nuca sa nu te mai opresti din mancat! Bravo Brindusa, esti o experta in bucate!

    • Fara foto

      Hossu Claudia , 26 februarie 2014

      ARATA DIVIN ESTI O GOSPODINA INASCUTA FELICITARII SINT FOARTE FRUMOSI

    • Fara foto

      Postolache Violeta , 26 februarie 2014

      Ce bine arata, yamiiii!!!

    • Fara foto

      Brindusa Aluculesei , 26 februarie 2014

      va rog mult 5 stelute si un comentariu pro sau contra :)

    • Monica_Daliu

      Monica_Daliu (Bucatar) , 26 februarie 2014

      Imi lasa gura apa! Merita incercat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h 10 min

177 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1,2 kg faina de grau (tavile mele sunt mai mari decat cele obisnuite)
  • 4 galbenusuri,
  • 100 ml lapte dulce,
  • 300 ml iaurt gras,
  • un cub drojdie verde,
  • 100 ml ulei,
  • 4 linguri de zahar,
  • esenta dupa preferinta,
  • apa minerala cam 100 ml
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg nuci macinate,
  • 100 gr stafide aurii,
  • 500 gr rahat
  • 4 albusuri,
  • 700 gr dulceata de trandafiri,
  • 1 plic de cacao,
  • esenta de portocale

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Muschiulet impanat

Muschiulet impanat

1. Pregatim cu grija muschiuletii facand gauri in ei pe lungime si introducem in ei morcovii,pastarnacul

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)

Elena, exact asa cum am scris, asa am facut:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine la tigaie de fonta pe aragaz