autor:

Lia Maria

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonaci deliciosi

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2010

Ingrediente
2 kg faina alba, 250g ulei, 350g zahar, 100g drojdie, 8 galbenusuri, 2 vanilii, Coja rasa de la o lamiae, 1 lingurita sare, 500 ml lapte, 500 ml sana, 50g margarina topita, 1 sticluta esenta de rom, Un firicel praf alimentar galben, Umplutura:, 250g zahar, 400g nuca macinata, 2 linguri cacao, 200g stafide, 200g smochine, Rahat, 1 sticluta esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele le-am pregatit de cu seara si le-am adus in bucatarie sa fie la aceiasi temperatura. A doua zi dimineata, am inceput cu faina: am cernut-o de doua ori, apoi am facut putin loc in mijloc si am pus drojdia la dospit in putin lapte caldut, sare si zahar. Cand amestecul si-a dublat volumul, am adaugat zaharul dizolvat in laptele ramas,sarea dizolvata in 7 galbenusuri de ou, un galbenus lam lasat deoparte pentru unsul cozonacilor,laptele batut,mirodeniile,uleiul si margarina. Aluatul se framanta foarte foarte bine, eu l-am framantat 40 de minute, dupa care il acoperim cu un prosop si-l lasams timp de 1h la dospit.
Intre timp, pregatim umpluturile: stafidele le punem la inmuiat in putina apa, atat cat sa le acopere si adaugam si esenta de rom. Separat, amestecam zaharul cu nuca si cacaua. Smochinele si rahatul le maruntim.
Cand aluatul este crescut , il scotem pe planseta de lucru si il inpartim in patru parti egale. Fiecare bucata, o mai impartim in doua, le umplem, le rulam si le impletim doua cate doua , in total 4 cozonaci care se pot coace toti odata intr-o tava de aragaz, sau doi cate doi, cum am procedat eu, in tavi de chec, tapetate cu hartie de copt.
Ungem deasupra cozonacii cu galbenusul de ou, presaram zahar tos si-i lasam dinnou la crescut, aprox. 40’, dupa care ii coacem la foc moderat, cam 50’.
Se taie si se servesc, dupa ce s-au racit. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci deliciosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Piine de casa speciala

Piine de casa speciala

Intr-un bol bat ouale cu mierea si uleiul si adaug si sarea. In oala mixerului pun 3 pahare faina

12 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu cas si cascaval

Clatite cu cas si cascaval

Cernem faina intrun vas, facem o adancitura in mijlocul fainei, unde adaugam ouale amestecate cu

14 voturi    3 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    alina , 17 martie 2015

    Spunete-mi via dog ce este Sana?

  • Fara foto

    Florentina , 29 septembrie 2013

    Locuiesc in strainatate. Vrei sami spui ce este Sana?

  • Fara foto

    maria mihalache , 25 mai 2010

    wow................ce bine mai arata..............5 stelute de la mine.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Tare reusiti, am salvat reteta.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Multumesc Sidy draga, dar nici ai tai nu-s mai prejos...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Lia ce fain arata cozonacii tai ! Cu siguranta ca sunt si deliciosi !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Foarte gustos! Foarte aspectuos, ce culoare frumoasa are!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Adevarat "Deliciosi"*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Sunteti tare dragute, va multumesc foarte mult pentru cuvintele frumoase. pupici cu drag

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010

      Foarte buna reteta cozonacii sint minunati.Felicitari.

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2010

      Si la mine a ajuns mirosul de cozonac.Am salvat si eu reteta.Felicitarile mele.Arata grozav cozonacii.

    • ecaterina (katy) g.

      ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2010

      SI CELALALT COZONACEL!

    • ecaterina (katy) g.

      ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2010

      PASTE FERICIT DIN NOU!FOARTE ARATOSI COZONACII DUMNEAVOASTRA!VA TRIMIT O POZA SI CU AI MEI,DE CARE-S TARE MANDRA!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2010

      Felicitari sunt exceptionali cozonaci tai!!!!!!! Eu eram 100% sigura ca ai adaugat colorant ,dupa culoarea cozonacilor. Voi salva reteta :))

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2010

      Au iesit superbi.Ce pofta mi-ai facut!!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2010

      Lia, arata excelent cozonacii tai! Ma intrebam daca ai folosit oua de tara , apoi am citit ca ai pus un pic de colorant.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010

      Arata foarte bine !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010

      Hmmm,ce bine arata...A venit mirosul pana la mine...

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010

      DOAMNE CE BINE ARATA , o sa fac si eu aceasta reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • 2 kg faina alba
  • 250g ulei
  • 350g zahar
  • 100g drojdie
  • 8 galbenusuri
  • 2 vanilii
  • Coja rasa de la o lamiae
  • 1 lingurita sare
  • 500 ml lapte
  • 500 ml sana
  • 50g margarina topita
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Un firicel praf alimentar galben
  • Umplutura:
  • 250g zahar
  • 400g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 200g stafide
  • 200g smochine
  • Rahat
  • 1 sticluta esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

alina

Spunete-mi via dog ce este Sana?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Knedla - reteta slovaca