Toate ingredientele le-am pregatit de cu seara si le-am adus in bucatarie sa fie la aceiasi temperatura. A doua zi dimineata, am inceput cu faina: am cernut-o de doua ori, apoi am facut putin loc in mijloc si am pus drojdia la dospit in putin lapte caldut, sare si zahar. Cand amestecul si-a dublat volumul, am adaugat zaharul dizolvat in laptele ramas,sarea dizolvata in 7 galbenusuri de ou, un galbenus lam lasat deoparte pentru unsul cozonacilor,laptele batut,mirodeniile,uleiul si margarina. Aluatul se framanta foarte foarte bine, eu l-am framantat 40 de minute, dupa care il acoperim cu un prosop si-l lasams timp de 1h la dospit.
Intre timp, pregatim umpluturile: stafidele le punem la inmuiat in putina apa, atat cat sa le acopere si adaugam si esenta de rom. Separat, amestecam zaharul cu nuca si cacaua. Smochinele si rahatul le maruntim.
Cand aluatul este crescut , il scotem pe planseta de lucru si il inpartim in patru parti egale. Fiecare bucata, o mai impartim in doua, le umplem, le rulam si le impletim doua cate doua , in total 4 cozonaci care se pot coace toti odata intr-o tava de aragaz, sau doi cate doi, cum am procedat eu, in tavi de chec, tapetate cu hartie de copt.
Ungem deasupra cozonacii cu galbenusul de ou, presaram zahar tos si-i lasam dinnou la crescut, aprox. 40’, dupa care ii coacem la foc moderat, cam 50’.
Se taie si se servesc, dupa ce s-au racit. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii