autor:

Dana Saila( Salwa Nabhani)

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonacul mamei

Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Ingrediente
1kg faina, 250 gr unt. pachet, 1 cana lapte caldut, 1 cana zahar, 3 cuburi de drojdie, 4 oua, 8 linguri de ulei floarea soarelui, 1 lingurita sare, 2-3 lingurite de miere lichida, coaja de lamaie rasa, vanilie, esenta de rom, stafide, nuci, mac

Dificultate: Medie Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Cu 2-3 ore innainte de a incepe prepararea aluatului, musai sa aveti pregatite toate ingredientele pe masa, lasate sa prinda temperatura camerei si cu 1 ora innainte incingeti cuptorul, sa fie cat mai cald atunci cand incepeti framantatul.
Toate ingredientele sa va fie la indemana...
-Intr-un lighean,se cerne 1 Kg de faina.
-separat cuburile de drojdie se amesteca si se freaca cu putin zahar pana devine o crema
-intr-un alt castronel 4 linguri de faina amestecate cu putin lapte caldut ca sa faceti maiaua
-intr-un alt castronel se sparg ouale si se bat impreuna cu 1 lingurita de sare si 1 cana de zahar, se adauga apoi zaharul vanilat cam 3 pliculete sau 3 lingurite, coaja de lamaie si un strop de esenta de rom
-toate ingredientele de mai sus se amesteca si se pun peste faina cernuta in centru.
-cand incepeti framantatul sa fie foarte cald, sa aveti la indemana cele 8 linguri de ulei, untul foarte moale...atentie nu lichid,si mierea lichida...sa nu folositi foarte mult unt si nici chiar ulei pentru ca nu mai iese miezul pufos si d un aspect uleios cozonacului...am patit-o....loool
- framantatul dureaza 1 ora si sa fie cat mai intens...
-dupa ce a-ti terminat cu framantatul, se lasa in acelsi lighean, se acopera cu o folie de plastic, un prosop de bucatarie curat si apoi cu o patura foarte groasa si se lasa cam 1-2 ore la crescut
-umplutura o las la alegerea fiecareia
eu am ales stafidele si cacao
am tinut cam o ora stafidele in lapte si rom, dupa care le-am scurs si le-am preparat intocmai...
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacul mamei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine cu cartofi si seminte

Paine cu cartofi si seminte

Cu toate ca nu postez foarte des retetele mele de paine, sa stiti ca o prepar aproape zilnic in casa.

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Intr-un bol se adauga drojdia, zaharul, si o jumatate de pahar de apa si se amesteca pana se dizolva

1 vot    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

    Frumosi cozonacii!!!felicitari!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Foarte frumos cozonacul.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Foarte reusiti!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Yammii, yammiiii, buni cozonacii "ca la mama acasa"!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Tare bun trebuie sa fie cozonacul tau....mai ales ca e de la mama ta !! Salwa...nu e cam multa drojdia 3 pachetele ???

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Arata de nota 10 felicitari

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Hmmm,ce bunatate si ce bine arata...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Minunat!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2009

      arata ft bine,cred ca gustul este ft bun,si felicitari pt prezentare

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      Felicitari! Arata extraordinar de bine. Ce pofta mi s-a facut!! Mmm!!!

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

      Nu am adaugat tot pachetul de unt. Depinde de calitatea fainii, drodia...mama mi a zis ca e bine sa am un pachet dar sa tin cont de cele adaugate mai sus... Am patit-o prima data si mi-a iesit aluatul cam uleios...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Waw Salwa ce fain ti-a iesit cozonacul...pina aici a ajuns mirosul... Bravo !

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      e foarte aspectos dar 250 g unt e prea mult!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Foarte bun cozonac si arata foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 250 gr unt. pachet
  • 1 cana lapte caldut
  • 1 cana zahar
  • 3 cuburi de drojdie
  • 4 oua
  • 8 linguri de ulei floarea soarelui
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 lingurite de miere lichida
  • coaja de lamaie rasa
  • vanilie
  • esenta de rom
  • stafide
  • nuci
  • mac

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Saila( Salwa Nabhani)
Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Se pune graul la inmuiat cu apa rece cat sa il acopere(acesta se va umfla si va absorbi apa). Intre

21 voturi    13 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tort Lorivecina

Tort Lorivecina

Portocalele se dau prin razatoarea mica,cu tot cu coaja, se adauga nuca,zaharul,apa si se pun pe

8 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Torturi
Salata de rosii cu menta din Liban

Salata de rosii cu menta din Liban

Se spala verdeata si legumele si se lasa la zvantat 10 minute. Usturoiul si ceapa se curata. Se

4 voturi    10 comentarii
30 min
Salate reci

COSTEO (Chef de cuisine)

Frumosi cozonacii!!!felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu nucă şi rahat
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania