Reteta postata pe: 24 ianuarie 2013
Ingrediente
Foietajul congelat din magazin, este uneori o solutie salvatoare in anumite situatii si in criza de timp. Se poate prepara in multe feluri, depinde de imaginatie si de proviziile din frigider. De aceasta data am preparat ceva de rontait: crantanele cu sunca, , Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj Linco, 1 cutie branza monor, felii de sunca (eu am avut afumata), 1 ou pt uns.
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
Mod de preparare
Lasati sa se decongeleze aluatul, desfaceti foaia, intindeti branza, asezati feliile de sunca, rulati foaia strans si taiati felii de grosimea degetului cu ajutorul unui cutit zimtat sau foarte bine ascutit, sa nu se rupa aluatul sau sa se adune dupa cutit. Asezati feliile intro tava, pe hartie de copt, ungeti fiecare felie cu ou batut si dati tava la cuptorul pe care l-ati incins dinainte, timp de 25-30 minute. Urmariti crantanelele dupa 15-20 minute sa nu se arda. La mine coptul a durat cam 25-30 minute. Dupa acest timp scoateti tava din cuptor lasati sa se racoreasca putin, asezati crantanelele pe un platou. Sunt foarte gustoase calde sau reci, langa o halba cu bere sau pahar de vin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crantanele cu sunca" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mi-am dorit de multa vreme, sa fac si eu acasa, acesti cozonaci care ne plac la toti. Singurul impediment
121 voturi
70 comentarii
2h
Bune de rontait seara la un film, langa o bere rece. Ce "masculina" pare introducerea asta. Dar,
4 voturi
1 comentariu
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Adi Triff , 16 iulie 2013
ce bine arata :-)
Margareta Silaghi , 16 iulie 2013
eu tocmai am pus la cuptor crantanele..dar see you parizer si branza burduf...ce er prin frigier...abia astept sa mananc...si o sa va spun si voua cum au iesit.
Mihaela Chiriac , 15 iulie 2013
daca gasesti un cascaval care nu se topeste in totalitate ( am luat de la real ) si il tai mai artizanal arata super bine, doar see you sunca ( care se cam usuca in cele 20 de min de copt) e ok, si foaia trebuie taiata nu mai gros de un deget daca se poate o idee mai subtire pentru a se coace bine in interior. Am luat reteta din alta parte si am avut mare succes see you ea.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013
Manolovici Eugen, daca se repeta, atunci multumesc pt aprecieri.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013
Constanta, ma bucur.
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013
repet ce s-a mai comentat, Bune si foarte aspectoase !!!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013
Gabita, multumesc mult!
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013
Bune si foarte aspectoase
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013
Floare de colt, sunt gustoase cu adevarat. Multumesc de aprecieri.
Floare de colt (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013
Bune si aspectuoase !!!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013
Simona, sunt bune si nu necesita multa manopera.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013
Cely, sunt mereu o solutie salvatoare, im criza de timp.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013
Tentante de iti lasa gura apa
Simona (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013
Mmm, bune si frumoase!
constanta proca (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013
Si eu pregatesc asa ceva cu branza sarata sau cascaval ...