autor:

burdulea maria elena

» » , Aluaturi si Foietaje, Retete de Craciun

Crantanele cu sunca

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 ianuarie 2013

Ingrediente
Foietajul congelat din magazin, este uneori o solutie salvatoare in anumite situatii si in criza de timp. Se poate prepara in multe feluri, depinde de imaginatie si de proviziile din frigider. De aceasta data am preparat ceva de rontait: crantanele cu sunca, , Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj Linco, 1 cutie branza monor, felii de sunca (eu am avut afumata), 1 ou pt uns.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

25 voturi

Mod de preparare

Lasati sa se decongeleze aluatul, desfaceti foaia, intindeti branza, asezati feliile de sunca, rulati foaia strans si taiati felii de grosimea degetului cu ajutorul unui cutit zimtat sau foarte bine ascutit, sa nu se rupa aluatul sau sa se adune dupa cutit. Asezati feliile intro tava, pe hartie de copt, ungeti fiecare felie cu ou batut si dati tava la cuptorul pe care l-ati incins dinainte, timp de 25-30 minute. Urmariti crantanelele dupa 15-20 minute sa nu se arda. La mine coptul a durat cam 25-30 minute. Dupa acest timp scoateti tava din cuptor lasati sa se racoreasca putin, asezati crantanelele pe un platou. Sunt foarte gustoase calde sau reci, langa o halba cu bere sau pahar de vin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crantanele cu sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Merdenele cu branza

Merdenele cu branza

Aluatul de foietaj se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Intre timp

52 voturi    28 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete Fragede cu Rahat

Cornulete Fragede cu Rahat

1-Se freaca untul cu sarea si cu cele 2 lingurite de zahar pana devine cremos si moale. 2-Se adauga

15 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Malvina Anita Blas , 16 iulie 2014

    ce bine arata :-)

  • Fara foto

    Margareta Silaghi , 16 iulie 2013

    au iesit super...maioneza sau ketcup..de care doriti? niste mini pizza...delicioase.

  • Fara foto

    Ioan Moldovan , 16 iulie 2013

    ce bine arata :-)

    • Fara foto

      Adi Triff , 16 iulie 2013

      ce bine arata :-)

    • Fara foto

      Margareta Silaghi , 16 iulie 2013

      eu tocmai am pus la cuptor crantanele..dar see you parizer si branza burduf...ce er prin frigier...abia astept sa mananc...si o sa va spun si voua cum au iesit.

    • Fara foto

      Mihaela Chiriac , 15 iulie 2013

      daca gasesti un cascaval care nu se topeste in totalitate ( am luat de la real ) si il tai mai artizanal arata super bine, doar see you sunca ( care se cam usuca in cele 20 de min de copt) e ok, si foaia trebuie taiata nu mai gros de un deget daca se poate o idee mai subtire pentru a se coace bine in interior. Am luat reteta din alta parte si am avut mare succes see you ea.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

      Manolovici Eugen, daca se repeta, atunci multumesc pt aprecieri.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

      Constanta, ma bucur.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      repet ce s-a mai comentat, Bune si foarte aspectoase !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

      Gabita, multumesc mult!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013

      Bune si foarte aspectoase

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013

      Floare de colt, sunt gustoase cu adevarat. Multumesc de aprecieri.

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

      Bune si aspectuoase !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

      Simona, sunt bune si nu necesita multa manopera.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

      Cely, sunt mereu o solutie salvatoare, im criza de timp.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Tentante de iti lasa gura apa

    • Simona

      Simona (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Mmm, bune si frumoase!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Si eu pregatesc asa ceva cu branza sarata sau cascaval ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

25 voturi

Ingrediente

  • Foietajul congelat din magazin
  • este uneori o solutie salvatoare in anumite situatii si in criza de timp. Se poate prepara in multe feluri
  • depinde de imaginatie si de proviziile din frigider. De aceasta data am preparat ceva de rontait: crantanele cu sunca
  • Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj Linco
  • 1 cutie branza monor
  • felii de sunca (eu am avut afumata)
  • 1 ou pt uns.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Manolovici Eugen, daca se repeta, atunci multumesc pt aprecieri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Arrufadas ( Chifle de casã)