Crap cu linte si cartofi natur

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr file de crap.
  • 200 gr linte.
  • 2 foi de dafin.
  • 2 catei de usturoi.
  • 2 cepe rosii.
  • 300 gr morcovi(din cei mici si tineri).
  • 500 gr cartofi.
  • 200 gr bacon.
  • 1 lingura frunze verzi de telina tocate marunt.
  • 1 lingura de faina.
  • 50 ml ulei de masline.
  • 50-100 gr unt.
  • 1 lingura de patrunjel verde tocat fin.

Mod de preparare

Punem lintea la inmuiat pentru 2 ore in apa rece.Dupa 2 ore scoatem lintea si o fierbem 30 de minute la foc mic,in apa cu putina sare,foile de dafin si 2 catei de usturoi zdrobiti.Curatam cartofii si ii vom pune si pe ei la fiert in apa usor sarata.Curatam morcovii si ii vom taia in fasii,pe care ii vom cali in unt,pana ce se vor inmuia.Portionam fileurile de crap,le crestam usor le presaram cu sare si piper proaspat macinat.Prajim bucatile pe ambele parti si le vom scoate pe un servetel de hartie absorbant.Vom pastra pestele prajit la cald pana ce vom pregati cele 3 feluri de garnitura de legume.Taiem baconul in felii de marimea dorita si le prajim intr-o tigaie de teflon fara ulei pana ce se vor rumeni bine.In untul ramas vom cali ceapa tocata, pana devine transparenta si apoi adaugam lintea scursa si frunzele de telina tocate fin.Toate acestea le vom inabusi cam 5-7 minute pana vor scadea un pic.Scurgem cartofii si punem untul peste ei ca sa se topeasca si presaram o lingura de patrunjel verde tocat fin pe deasupra .Asejam pe un platou pestele,alaturi de bacon si cele 3 garnituri,lasand la aprecierea musafirilor, cam cata sare mai trebuie adaugata.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise