autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Crap cu sos de rosii si ceapa

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg peste, 200 g ceapa, 200 ml ulei, 1,500 kg rosii, 133 ml vin, 50 g faina, 1 legatura verdeata, 150 g pasta de tomate, 100 g ardei gras, sare, piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala, se portioneaza, se scurge, se sareaza, se condimenteaza cu piper si se pudreaza cu faina. Se prajeste pe jumatate in uleiul infierbintat. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt, (ardeii felii), apoi se inabusa in ulei cu putina apa. Se adauga pasta de tomate, sare si apa, se fierb cca 15 minute. Rosiile se oparesc, se curata de pielita, 1/2 din cantitate se taie jumatati, iar restul se zdrobesc. Rosiile zdrobite impreuna cu sosul se asaza intr-o tava, se adauga pestele cu jumatatile de rosii puse pe fiecare bucata de peste (deasupra) si se introduce la cuptor pentru cca 20 minute. Spre sfirsitul inabusirii se adauga vinul (stropit pe suprafata pestelui). La servire se asaza portia de peste cu sos in farfurie si verdeata taiata marunt deasupra. Dupa preferinta, se poate adauga si usturoi taiat marunt cand se introduce la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu sos de rosii si ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Ton cu portocale

Ton cu portocale

Portocala poate fi înlocuită cu lămâie sau cu orice alte citrice. Curățați peștele și nu

20 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Plachie de crap taraneasca la cuptor

Plachie de crap taraneasca la cuptor

Crapul se curata de solzi,intestine,se spala si se cresteaza pe ambele parti dupa numarul de portii

159 voturi    47 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidare FFS005X

- 165 lei
1099.99 lei
934.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg peste
  • 200 g ceapa
  • 200 ml ulei
  • 1,500 kg rosii
  • 133 ml vin
  • 50 g faina
  • 1 legatura verdeata
  • 150 g pasta de tomate
  • 100 g ardei gras
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Plachie de peste