autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Crap cu sos de rosii si ceapa

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg peste, 200 g ceapa, 200 ml ulei, 1,500 kg rosii, 133 ml vin, 50 g faina, 1 legatura verdeata, 150 g pasta de tomate, 100 g ardei gras, sare, piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala, se portioneaza, se scurge, se sareaza, se condimenteaza cu piper si se pudreaza cu faina. Se prajeste pe jumatate in uleiul infierbintat. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt, (ardeii felii), apoi se inabusa in ulei cu putina apa. Se adauga pasta de tomate, sare si apa, se fierb cca 15 minute. Rosiile se oparesc, se curata de pielita, 1/2 din cantitate se taie jumatati, iar restul se zdrobesc. Rosiile zdrobite impreuna cu sosul se asaza intr-o tava, se adauga pestele cu jumatatile de rosii puse pe fiecare bucata de peste (deasupra) si se introduce la cuptor pentru cca 20 minute. Spre sfirsitul inabusirii se adauga vinul (stropit pe suprafata pestelui). La servire se asaza portia de peste cu sos in farfurie si verdeata taiata marunt deasupra. Dupa preferinta, se poate adauga si usturoi taiat marunt cand se introduce la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu sos de rosii si ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Saramura de crap

Saramura de crap

Pestele portionat se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore.

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste
Bombay Curry (tocanita de peste) - Bucataria Indiei Orientale

Bombay Curry (tocanita de peste) - Bucataria Indiei Orientale

Calim ceapa maruntita in ulei incins, adaugam usturoiul pisat, ardeii iuti tocati si garam masala

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg peste
  • 200 g ceapa
  • 200 ml ulei
  • 1,500 kg rosii
  • 133 ml vin
  • 50 g faina
  • 1 legatura verdeata
  • 150 g pasta de tomate
  • 100 g ardei gras
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
File de pangasius in hartie pergament