Reteta postata pe: 12 iunie 2010
Ingrediente
1 crap de 1,5 kg, 3 linguri ulei, 1 pahar vin alb, 3 cepe, 2 căţei de usturoi, 2 foi de dafin, 5 boabe de piper, 1 lingură bulion de roşii, sare
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se curăţă crapul, se sărează pe afară şi înăuntru şi se lasă să stea cel puţin un sfert de oră. Se aşază într-o cratiţă lungă în care să încapă bine. Se pune ceapa tăiată fetii subţiri, usturoiul, vinul, uleiul, foile de dafin, piperul, bulionul de roşii şi sarea. Se unge bine crapul cu ulei, se dă la cuptor, se ţine o oră şi jumătate. Se unge din când în când cu sosul din cratiţă. Dacă scade prea mult înainte de a fi peştele gata, se mai pune puţină apă. Înainte de a servi, se scoate usturoiul.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pestele curatat, spalat,portionat, se asaza intr-un vas de yena,uns cu ulei de masline. Adaugam vinul,
10 voturi
9 comentarii
1h
Crapul se curata de solzi,intestine,se spala si se cresteaza pe ambele parti dupa numarul de portii
160 voturi
47 comentarii
45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
anamarialarisa (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010
Crapul este pestele meu preferat.