autor:

bnina

» » Mancaruri cu peste

CRAP LA CUPTOR

Autor: bnina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bnina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
-un crap de aprox 2 kg, -un ardei gras rosu, -un ardei gras galben, -o ceapa mare, -o lamaie, -1 litru suc de rosii, -condiment pentru peste, -ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Se curata pestele de solzi si intestine, se spala, se condimenteaza cu condimetul special pentru peste (atat inauntru cat si pe dinafara) si se pune in tava in care se afla deja ulei.
Ardeii se taie fasii si se umple pestele cu ei si se pun si pe langa el.
Ceapa se taie \"pestisori\" si se pune numai pe langa peste, nu si inauntru.
Lamaia, deasemenea, se taie feliute care se pun in burta pestelui, pe langa peste si pe peste.
Se pune 1 litru de suc de rosii peste peshte.
Se da la cuptor. Din cand in cand se pune din sos pe deasupra pestelui. Se poate pune la sfarsit, ultimele 10 minute, vin (50 ml).
Se serveste cald, cu un pahar de vin alb sau chiar bere.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "CRAP LA CUPTOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor

Morcovul, ardeii, ceapa si vanata se taie rondele si se aseaza pe fundul unei tavi de ceramica. Pestele

5 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
File de crap la cuptor cu saramura

File de crap la cuptor cu saramura

Dupa ce a fost curata si spalat bine crapul se fileteaza ,apoi se portioneaza se condimenteaza si

3 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • bnina

    bnina (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2011

    Sa stiti ca e intreg, e doar fara cap, pentru ca nu incapea in tava! E buna ideea cu usturoi si sos de chili o sa incerc data viitoare!

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

    Intreg, doar cu ulei, usturoi si sos de rosii. Oricum, arata bine

  • Fara foto

    Mihaela76 (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

    Eu il pregatesc intreg, fara a-l portiona si uneori doar in sos de rosii. Merita incercat, este delicios...

    • Fara foto

      bnina , 16 iulie 2009

      E bine sa nu puneti lamaia cu tot cu coaja in interior ca se amaraste deasemenea:).

    • bnina

      bnina (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      După extragerea branhiilor, prin locul liber din urechi se caută (dacă este vorba de crap, lin şi caras) un os mic triunghiular (osul amar), care se găseşte la ceafă, acolo unde se termină coloana vertebrală. Cu vîrful cuţitului sau cu o lingurita se desprinde uşor şi se aruncă. Dacă acest os nu este scos el amărăşte toată mîncarea. E mai mult un cartilagiu . La exemplare de peste 1 kg e bine sa il scoti. Eu il rup cu tot cu osul pe care sta ca sa fiu mai sigura :d.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Eu nu am auzit pana azi de nici un os amar. Si pregatesc peste foarte des. Care e acela?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Una peste alta arata bine ...Sunt fan peste ...

    • Fara foto

      bnina , 24 iunie 2009

      Da, bineinteles ca trebuie scos osul amar. Si deasemenea, se curata si pielita din interior, in special cea neagra, si aceea avand gust amar.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Nu se amareste mancarica daca nu scoateti osul amar, ca parca nu amintiti de aceasta faza in pregatirea pestelui.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • -un crap de aprox 2 kg
  • -un ardei gras rosu
  • -un ardei gras galben
  • -o ceapa mare
  • -o lamaie
  • -1 litru suc de rosii
  • -condiment pentru peste
  • -ulei

Raporteaza reteta

Retete
de bnina
Salata pentru friptura

Salata pentru friptura

Orezul se prajeste in ulei, de preferat de masline, pana devine aramiu. Se pun peste orez 3 cani

8 voturi    2 comentarii
50 min
Salate reci
Tort de mere

Tort de mere

Intr-o oala se face o crusta de zahar ars din 3 linguri de zahar. Se curata merele de coaja si se

46 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Platou/pranz de post

Platou/pranz de post

Ciupercile se taie sferturi si se calesc in ulei de masline timp de 10-15 min. Cartofii se taie cuburi

5 voturi    2 comentarii
40 min
Retete de post

bnina (Chef de cuisine)

Sa stiti ca e intreg, e doar fara cap, pentru ca nu incapea in tava! E buna ideea cu usturoi si sos de chili o sa incerc data viitoare!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Somon cu legume