Crap prajit cu sos de rosii si capere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Ingrediente

  • Pentru prajit
  • 4 felii crap
  • faina
  • ulei
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru sos
  • 3 linguri cu capere
  • 4-5 rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/2 zeama de lamaie
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 2 foi de dafin
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Bucatile de peste(groase de circa 2,5-3 cm)se curata de solzi, se spala si apoi se lasa la scurs.

Fiecare bucata in parte se condimenteaza cu sare si piper dupa gust dupa care se da prin faina.Scuturam feliile de peste pentru a indeparta surplusul de faina.

Punem ulei la incins intr-o tigaie si prajim bucatile de peste la foc mediu pe ambele parti pana cand acestea sunt bine facute si frumos rumenite.

Scoatem bucatile de peste astfel prajite pe hartie absorbanta.

In timp ce pestele este la prajit ne ocupam de sos.................spalam si apoi decojim rosiile .Le pasam. Intr-o tigaie punem ulei la incins...............zdrobim usturoiul si il punem la calit.

Adaugam rosiile pasate si apoi pe rand zeama de lamaie,caperele,zaharul si foile de dafin.

Amestecam si lasam sosul sa fiarba si sa scada circa 10 min. dupa care condimentam dupa gust cu sare si piper.

Lasam sosul sa se racoreasca si apoi il turnam intr-o sosiera.

Servim pestele alaturi de sosul de rosii si capere si de o garnitura...................eu am ales drept garnitura cartofi noi prajiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise