Crap prajit cu sos de rosii si capere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Ingrediente

  • Pentru prajit
  • 4 felii crap
  • faina
  • ulei
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru sos
  • 3 linguri cu capere
  • 4-5 rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/2 zeama de lamaie
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 2 foi de dafin
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Bucatile de peste(groase de circa 2,5-3 cm)se curata de solzi, se spala si apoi se lasa la scurs.

Fiecare bucata in parte se condimenteaza cu sare si piper dupa gust dupa care se da prin faina.Scuturam feliile de peste pentru a indeparta surplusul de faina.

Punem ulei la incins intr-o tigaie si prajim bucatile de peste la foc mediu pe ambele parti pana cand acestea sunt bine facute si frumos rumenite.

Scoatem bucatile de peste astfel prajite pe hartie absorbanta.

In timp ce pestele este la prajit ne ocupam de sos.................spalam si apoi decojim rosiile .Le pasam. Intr-o tigaie punem ulei la incins...............zdrobim usturoiul si il punem la calit.

Adaugam rosiile pasate si apoi pe rand zeama de lamaie,caperele,zaharul si foile de dafin.

Amestecam si lasam sosul sa fiarba si sa scada circa 10 min. dupa care condimentam dupa gust cu sare si piper.

Lasam sosul sa se racoreasca si apoi il turnam intr-o sosiera.

Servim pestele alaturi de sosul de rosii si capere si de o garnitura...................eu am ales drept garnitura cartofi noi prajiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise