autor:

murigneau

» » Fripturi

Crap prajit, cu sos de usturoi

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 octombrie 2009

Ingrediente
1 crap - 1-1,5 kg, 200 ml ulei, 5-6 linguri faina alba, 2-3 linguri boia, 3-4 catei de usturoi, 50 g de smantana, 1 lingurita de bulion

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

11 voturi

Mod de preparare

Crapul se împarte în porţii si se sărează. Bucatile de crap se stropesc cu zeama de lamiae ca sa ia din mirosul specific. Apoi se trec prin făină amestecată cu boia dulce.
Apoi se prăjesc în ulei şi se rumenesc frumos pe ambele părţi.
Se pisează bine 3-4 caţei de usturoi, care se omogenizează prin frecare cu 50 g de smantana si o lingurita de bullion de casa.
Se toarna sosul peste peştele prajit si se serveste cald cu cartofi prajiti sau cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit, cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de oaie

Friptura de oaie

Se taie carnea bucati si se pune intr-un ceaun mare de circa 30 kg, adaugam toate condimentele enumerate

1 vot    0 comentarii
6h
Fripturi
Piept de ratã cu gutui si sos de vin de Porto

Piept de ratã cu gutui si sos de vin de Porto

1) Decojeste si scoate semintele gutuilor, pune într-un recipient cu apã si suc de lãmâie sã

4 voturi    3 comentarii
45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stela Popa , 23 noiembrie 2013

    ASTA DA RETETA PENTRU MAINE

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    O bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Foarte gustos...si eu fac destul de des!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      Imi lasa gura apa. Ce bine arata!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      bun,bun,merge original.felicitari

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Un deliciu!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Foarte bun,mai ales cu mamaliga.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 crap - 1-1,5 kg
  • 200 ml ulei
  • 5-6 linguri faina alba
  • 2-3 linguri boia
  • 3-4 catei de usturoi
  • 50 g de smantana
  • 1 lingurita de bulion

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

24 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor