Ingrediente
n crap romanesc de 3 Kg, 3 ardei grasi rosii, 3 cepe medii, 1 cutie rosii intregi decojite, 3-4 catei de usturoi, 1 pahar de vin alb sec (200 ml), 500 ml apa, 1 lingura delikat, piper negru, chilli, herbes de provence, sare, ulei (eu am folosit ulei de masline aromatizat cu rozmarin).
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
7 voturi
Mod de preparare
Pentru cei care vor sa faca impresie cu aceasta reteta, se lasa crapul intreg si doar se cresteaza pe exterior din 2 in 2 cm.
Ardeii, ceapa, usturoiul si rosiile decojite se tai fasii lungi subtiri (julienne).
Se pune la fiert paharul de vin cu apa, lingura de delikat, zeama din cutia de rosii decojite, sare, putin ulei, herbes de provence, piper si chilli.
Cand a clocotit zeama, se adauga ceapa si ardeii si se lasa 2-3 clocote, doar cat se inmoaie un pic legumele (max. 10 min).
In acest moment se sareaza si condimenteaza cu piper si chilli bucatile de crap, se cresteaza pe exterior si se introduc fasiile de usturoi.
se stropeste tava cu un pic de ulei (eu am folosit ulei de masline aromatizat cu rozmarin), se aseaza bucatile de crap impanate cu usturoi si se stropesc cu putin ulei pe deasupra apoi se introduc in cuptorul preincalzit. Dupa 15 minute se scoate tava, se scot bucatile de crap din ea, usor, cu niste palete de lemn, sa nu se rupa, se toarna in tava sosul cu legume, se intind legumele uniform si apoi se aseaza bucatile de crap. Deasupra bucatilor de crap se pun fasiile de rosii,
apoi se introduce totul la cuptor, la foc mediu, timp de 45 minute. Din cand in cand se ia cu lingura sos din tava si se toarna peste bucatile de crap, ca sa se impiedice uscarea lor.