Crap romanesc cu legume, la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Crap romanesc cu legume, la cuptor

Ingrediente

  • n crap romanesc de 3 Kg
  • 3 ardei grasi rosii
  • 3 cepe medii
  • 1 cutie rosii intregi decojite
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 pahar de vin alb sec (200 ml)
  • 500 ml apa
  • 1 lingura delikat
  • piper negru
  • chilli
  • herbes de provence
  • sare
  • ulei (eu am folosit ulei de masline aromatizat cu rozmarin).

Mod de preparare

Se curata solzii crapului cu lingura, se taie capul si coada (eu le pastrez ptr ciorba de peste), se curata de mate, se spala bine si se taie in doua pe de-a lungul.

Pentru cei care vor sa faca impresie cu aceasta reteta, se lasa crapul intreg si doar se cresteaza pe exterior din 2 in 2 cm.

Ardeii, ceapa, usturoiul si rosiile decojite se tai fasii lungi subtiri (julienne).

Se pune la fiert paharul de vin cu apa, lingura de delikat, zeama din cutia de rosii decojite, sare, putin ulei, herbes de provence, piper si chilli.

Cand a clocotit zeama, se adauga ceapa si ardeii si se lasa 2-3 clocote, doar cat se inmoaie un pic legumele (max. 10 min).

In acest moment se sareaza si condimenteaza cu piper si chilli bucatile de crap, se cresteaza pe exterior si se introduc fasiile de usturoi.

se stropeste tava cu un pic de ulei (eu am folosit ulei de masline aromatizat cu rozmarin), se aseaza bucatile de crap impanate cu usturoi si se stropesc cu putin ulei pe deasupra apoi se introduc in cuptorul preincalzit. Dupa 15 minute se scoate tava, se scot bucatile de crap din ea, usor, cu niste palete de lemn, sa nu se rupa, se toarna in tava sosul cu legume, se intind legumele uniform si apoi se aseaza bucatile de crap. Deasupra bucatilor de crap se pun fasiile de rosii,

apoi se introduce totul la cuptor, la foc mediu, timp de 45 minute. Din cand in cand se ia cu lingura sos din tava si se toarna peste bucatile de crap, ca sa se impiedice uscarea lor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise