autor:

Angel Gabriel Lungu

» » Mancaruri cu peste

Crap romanesc cu legume, la cuptor

Autor: Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 octombrie 2015

Ingrediente
n crap romanesc de 3 Kg, 3 ardei grasi rosii, 3 cepe medii, 1 cutie rosii intregi decojite, 3-4 catei de usturoi, 1 pahar de vin alb sec (200 ml), 500 ml apa, 1 lingura delikat, piper negru, chilli, herbes de provence, sare, ulei (eu am folosit ulei de masline aromatizat cu rozmarin).

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata solzii crapului cu lingura, se taie capul si coada (eu le pastrez ptr ciorba de peste), se curata de mate, se spala bine si se taie in doua pe de-a lungul.
Pentru cei care vor sa faca impresie cu aceasta reteta, se lasa crapul intreg si doar se cresteaza pe exterior din 2 in 2 cm.
Ardeii, ceapa, usturoiul si rosiile decojite se tai fasii lungi subtiri (julienne).
Se pune la fiert paharul de vin cu apa, lingura de delikat, zeama din cutia de rosii decojite, sare, putin ulei, herbes de provence, piper si chilli.
Cand a clocotit zeama, se adauga ceapa si ardeii si se lasa 2-3 clocote, doar cat se inmoaie un pic legumele (max. 10 min).
In acest moment se sareaza si condimenteaza cu piper si chilli bucatile de crap, se cresteaza pe exterior si se introduc fasiile de usturoi.
se stropeste tava cu un pic de ulei (eu am folosit ulei de masline aromatizat cu rozmarin), se aseaza bucatile de crap impanate cu usturoi si se stropesc cu putin ulei pe deasupra apoi se introduc in cuptorul preincalzit. Dupa 15 minute se scoate tava, se scot bucatile de crap din ea, usor, cu niste palete de lemn, sa nu se rupa, se toarna in tava sosul cu legume, se intind legumele uniform si apoi se aseaza bucatile de crap. Deasupra bucatilor de crap se pun fasiile de rosii,
apoi se introduce totul la cuptor, la foc mediu, timp de 45 minute. Din cand in cand se ia cu lingura sos din tava si se toarna peste bucatile de crap, ca sa se impiedice uscarea lor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap romanesc cu legume, la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele se spala, se curata, se taie felii si se pune la scurs, apoi se sareaza, se aseaza in tava

14 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Homar Belle-Vue

Homar Belle-Vue

Se face o supa cu ingerdientele de mai sus,ceapa taiata in doua,morcovii si selder tot la fel taiate

6 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • n crap romanesc de 3 Kg
  • 3 ardei grasi rosii
  • 3 cepe medii
  • 1 cutie rosii intregi decojite
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 pahar de vin alb sec (200 ml)
  • 500 ml apa
  • 1 lingura delikat
  • piper negru
  • chilli
  • herbes de provence
  • sare
  • ulei (eu am folosit ulei de masline aromatizat cu rozmarin).

Raporteaza reteta

Retete
de Angel Gabriel Lungu
Salau la tava

Salau la tava

Se "tunde" salaul de aripioare si coada cu foarfeca de bucatarie si se jupoaie de piele cu cutitul

19 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Ficatei lejeri la cuptor

Ficatei lejeri la cuptor

Mentionez ca la aceasta reteta am folosit ficatei de pasare congelati. Se taie ceapa pestisori si

15 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocana de cartofi cu carnati la cuptor

Tocana de cartofi cu carnati la cuptor

Se tai cartofii in doua pe de-a lungul si apoi felii potrivite si se pun la fiert. Se prajesc carnatii

22 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Scrumbie la cuptor