Creier a la Grec

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 600 grame creier;
  • - 2 cepe potrivite;
  • - 1 radacina patrunjel;
  • - 1 morcov;
  • - piper boabe;
  • - 1 foaie dafin;
  • - 1 lingura otet;
  • - 150 ml ulei masline;
  • - 600 ml supa de legume;
  • - 1 lamaie;
  • - 1 legatura patrunjel verde;
  • - sare, piper.

Mod de preparare

Zarzavaturile se curata, se spala, se pun la fiert in apa cu sare.

Creierul se curata de pielite, se spala, se lasa in apa rece timp de 30 minute.

Cand zarzavatul este fiert, se scoate din oala si se pune creierul, boabe de piper, foaie de dafin si se lasa la fiert cca 10-15 minute la foc mic.

Dupa fierbere se scoate creierul, se lasa la racit, iar supa se strecoara si se lasa deoparte.

Sosul se prepara astfel: se pune uleiul intr-un vas si se bate cu telul pana face bule, dupa care se adauga supa de legume pe care am pastrat-o, se continua baterea, se asezoneaza, se pune zeama de lamaie, dupa gust. Se continua baterea pentru omogenizarea tuturor ingredientelor, la sfarsit se adauga verdeata tocata marunt, iar sosul astfel format se poate turna peste creierul taiat felii.

Legumele fierte se pot taia rondele si se pot servi cu preparatul din creier.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Prajitura cu  foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise