autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Creier cu sos de rosii

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 4-5 persoane, * 800 gr creier de vaca, * 2-3 cepe, * 500 gr suc de rosii, * 2-3 catei usturoi, * 1 llingurita unt, * cimbru, sare, piper, vin alb, foi de dafin, * 1 legatura patrunjel verde,

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Creierul se curata de pielite si se introduce la fiert in apa clocotita in care s-au introdus cateva boate de piper, sare, 2 foi de dafin si putin otet. Se fierbe circa 20-25 minute la foc mic. Dupa fierbere se scoate si se adauga peste el sosul format din: ceapa tocata marunt si inabusita in unt , adaugandu-se peste ea vinul alb, sucul de rosii, usturoiul pisat, sare si piper. La final se presara patrunjel verde deasupra. Se serveste ca garnitura pilaf de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creier cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de pui cu sos de lamaie la dubletta

Friptura de pui cu sos de lamaie la dubletta

Trecem carnea prin sosul obtinut din ulei, zeama de lamaie,sare,piper,apoi asezam in dubletta incinsa.

19 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu cabanos la cuptor

Cartofi cu cabanos la cuptor

Cartofii se curata si se feliaza subire. Cabanosii se taie bucati. Se bate oul cu smantana si patrunjel. Se

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4-5 persoane
  • * 800 gr creier de vaca
  • * 2-3 cepe
  • * 500 gr suc de rosii
  • * 2-3 catei usturoi
  • * 1 llingurita unt
  • * cimbru
  • sare
  • piper
  • vin alb
  • foi de dafin
  • * 1 legatura patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
SPANAC CU CARNE DE PUI SI OUA LA CUPTOR