autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Creier cu sos de rosii

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 4-5 persoane, * 800 gr creier de vaca, * 2-3 cepe, * 500 gr suc de rosii, * 2-3 catei usturoi, * 1 llingurita unt, * cimbru, sare, piper, vin alb, foi de dafin, * 1 legatura patrunjel verde,

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Creierul se curata de pielite si se introduce la fiert in apa clocotita in care s-au introdus cateva boate de piper, sare, 2 foi de dafin si putin otet. Se fierbe circa 20-25 minute la foc mic. Dupa fierbere se scoate si se adauga peste el sosul format din: ceapa tocata marunt si inabusita in unt , adaugandu-se peste ea vinul alb, sucul de rosii, usturoiul pisat, sare si piper. La final se presara patrunjel verde deasupra. Se serveste ca garnitura pilaf de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creier cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de iepure la tigaie cu garnitura de legume la gratar sau cartofi la cuptor

Friptura de iepure la tigaie cu garnitura de legume la gratar sau cartofi la cuptor

Se taie bucati iepurele se pune in tigaie putin ulei, carnea apa cat sa fie pana la jumatea carnii

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Guias Ardelenesc

Guias Ardelenesc

Carnea o taiem in bucatele cam de 3/3cm, zarzavaturile le curatam, le taiem in cuburi, morcovii in

19 voturi    10 comentarii
3h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4-5 persoane
  • * 800 gr creier de vaca
  • * 2-3 cepe
  • * 500 gr suc de rosii
  • * 2-3 catei usturoi
  • * 1 llingurita unt
  • * cimbru
  • sare
  • piper
  • vin alb
  • foi de dafin
  • * 1 legatura patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
chili con carne