autor:

Bogdan Heihal

» » Mancaruri cu carne

Creier macelaresc

Autor: Bogdan Heihal (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bogdan Heihal (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 ianuarie 2013

Ingrediente
500 - 600g creier de porc, 1 ceapa, 1 ardei, 1/2 legatura de marar, 4 oua, 3 linguri de ulei pentru prajit, Sare piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se pune creierul in apa rece cel putin 1h dupa care se curata de pieliti si vinisoare. Mare atentie la eventualele bucati de os. Apoi creierul se opareste in apa cu sare. Se curata ceapa si ardeiul si se taie in bucati mici. Se pune la calit la foc mic ceapa si ardeiul. Când ceapa sticleste se adauga creierul oparit si bine scurs. Se evita pe cat posibil sa se amestece sau se amesteca foarte usor ca sa pastram creierul intreg. Cand creierul este facut se adauga ouale bine batute si mararul. Se aseszoneza cu sare si piper. Amestecam cu grija ca sa pastram creierul intreg. Se serveste cald cu o salata (eu prefer salata de castraveti).
Daca ti-a placut reteta noastra "Creier macelaresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne de porc

Ardei umpluti cu carne de porc

Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Se pune carnea tocata intr-un lighenas

158 voturi    20 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Stofvlees(Tocanita de carne de vita)

Stofvlees(Tocanita de carne de vita)

Inainte de a-mi pregati ceapa si ardeiul,am pus carnea cu sare,piper negru si cimbru(nu de asta din

11 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Narcis_Frunza

    Narcis_Frunza (Bucatar) , 26 aprilie 2017

    Misto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2013

    Imi place mult asa creierul. Aproape asa il fac si eu, doar ca sotez ceapa in unt si creierul eu il desfac in bucatele.La sfarsit adaug verdeturi tocate.

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

    Este gustos !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Imi place ,voi incerca si eu sa il pregatesc asa !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 500 - 600g creier de porc
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1/2 legatura de marar
  • 4 oua
  • 3 linguri de ulei pentru prajit
  • Sare piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Bogdan Heihal
Salata de ardei iuti copti

Salata de ardei iuti copti

Se coc ardei. Cand s-au copt se curata de coaja si se asaza pe un platou. Catei de usturoi se curata

3 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
Ciupercute pe plita

Ciupercute pe plita

Se spala ciupercile sa aseaza pe plita sau gratar de aragaz. Se sareaza bine. Dupa ce ciupercile

1 vot    1 comentariu
20 min
Salate diverse
Turte ca in Moldova

Turte ca in Moldova

Aceastã reţetă am învăţat-o de la bunica, în nordul Moldovei. Este o reţetă simplă şi

5 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje

Narcis_Frunza (Bucatar)

Misto

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Rulada din carne tocata