autor:

Bogdan Heihal

» » Mancaruri cu carne

Creier macelaresc

Autor: Bogdan Heihal (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bogdan Heihal (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 ianuarie 2013

Ingrediente
500 - 600g creier de porc, 1 ceapa, 1 ardei, 1/2 legatura de marar, 4 oua, 3 linguri de ulei pentru prajit, Sare piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se pune creierul in apa rece cel putin 1h dupa care se curata de pieliti si vinisoare. Mare atentie la eventualele bucati de os. Apoi creierul se opareste in apa cu sare. Se curata ceapa si ardeiul si se taie in bucati mici. Se pune la calit la foc mic ceapa si ardeiul. Când ceapa sticleste se adauga creierul oparit si bine scurs. Se evita pe cat posibil sa se amestece sau se amesteca foarte usor ca sa pastram creierul intreg. Cand creierul este facut se adauga ouale bine batute si mararul. Se aseszoneza cu sare si piper. Amestecam cu grija ca sa pastram creierul intreg. Se serveste cald cu o salata (eu prefer salata de castraveti).
Daca ti-a placut reteta noastra "Creier macelaresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Foietaj cu carne

Foietaj cu carne

Foietajul trebuie sa fie complet decongelat. Curatam si spalam legumele si le taiem bucati mai mici.

43 voturi    22 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Intrun vas, punem carnea tocata, adaugam oul, orezul bine spalat si scurs de apa, ceapa si cartoful

13 voturi    14 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Narcis_Frunza

    Narcis_Frunza (Bucatar) , 26 aprilie 2017

    Misto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2013

    Imi place mult asa creierul. Aproape asa il fac si eu, doar ca sotez ceapa in unt si creierul eu il desfac in bucatele.La sfarsit adaug verdeturi tocate.

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

    Este gustos !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Imi place ,voi incerca si eu sa il pregatesc asa !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500 - 600g creier de porc
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1/2 legatura de marar
  • 4 oua
  • 3 linguri de ulei pentru prajit
  • Sare piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Bogdan Heihal
Salata de ardei iuti copti

Salata de ardei iuti copti

Se coc ardei. Cand s-au copt se curata de coaja si se asaza pe un platou. Catei de usturoi se curata

3 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
Ciupercute pe plita

Ciupercute pe plita

Se spala ciupercile sa aseaza pe plita sau gratar de aragaz. Se sareaza bine. Dupa ce ciupercile

1 vot    1 comentariu
20 min
Salate diverse
Turte ca in Moldova

Turte ca in Moldova

Aceastã reţetă am învăţat-o de la bunica, în nordul Moldovei. Este o reţetă simplă şi

4 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje

Narcis_Frunza (Bucatar)

Misto

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
File de pui cu paste