autor:

Camelia Grosu

» » Fripturi

Creier pane

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 martie 2010

Ingrediente
1,1 kg creier congelat,, sare,, apa,, otet,, faina,, 3 oua,, ulei pentru prajit.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se dezgheata creierul, se pune intr-un castron si se spala cu apa rece, apoi se pune la fiert in apa clocotita in care am pus sare si otet si fierbem 10 minute. Dupa 10 minute il scoatem cu o spumiera intr-o strecuratoare la scurs, il lasam pana se raceste si ne apucam de prajit. Intr-o farfurie intinsa punem faina, iar in una adanca punem ouale pe care le batem cu putina sare. Luam mai multe bucati de creier si le dam prin faina, apoi punem tigaia cu ulei pe foc. Cand aceasta s-a incins luam bucatile de creier date prin faina si le dam prin ou si le punem in uleiul fierbinte. Le tinem pana se rumenesc pe o parte apoi le intoarcem pe partea cealalta si cand s-au facut le scoatem intr-un castron in care am pus hartie de bucatarie ca sa absoarba surplusul de ulei. Asa procedam cu tot creierul pana se termina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Creier pane

Creier pane

Se pune creierul in apa rece ca sa iasa bine sangele si se cauta cu degetele eventualele bucatele

42 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Creier pane

Creier pane

Se fierbe creierul in apa cu sare si se lasa sa se raceasca. Se bat ouale si se adauga pesmetul,

7 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    ghita49 (Chef de cuisine):

    Draga Camelia Grosu! creierul pane e o mancare care se pregateste rapid in 10 minute, eu in timpul indicat de tine mananc un carnat prajit dintr-un porc care guita in cotet inainte cu 2,5 ore!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

    Am salvat-o in retetele mele favorite.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    Adina , 27 martie 2010

    Foarte bun!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      raman si eu cu pofta....nu am mancat creier de mult,nu am vazut in comert pe aici.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Ai dreptate Ana Catalina.In Italia nu stiu de creier,nici eu nu am gasit niciodata creier aici.Felicitari pentru reteta.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      In primul rand trebuie sa te felicit pt ca esti o norocoasa pt faptul ca gasesti creier,fie proaspat, fie congelat...aici nu se vinde creier(Italia)...nu il considera comestibil(asta din cate am aflat eu pe aici)...habar nu au ce este bun...imi aduc aminte ca acasa il mancam cu mare placere ,mai adaugam si pesmet pt a fi mai crocant...in rest il pregateam la fel...Felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1,1 kg creier congelat,
  • sare,
  • apa,
  • otet,
  • faina,
  • 3 oua,
  • ulei pentru prajit.

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

Am salvat-o in retetele mele favorite.

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe cu usturoi