autor:

Fara foto

» » Spume si creme dulci

Crem Caramel

Autor: felicia ionela (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: felicia ionela (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 aprilie 2010

Ingrediente
1l de lapte, oua,12linguri de zahar,1esenta de vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se bat foarte bine ouale cu 9linguri de zahar pana ce devine cremos iar zaharul este topit indeajuns,dupa care se adaoga esenta si laptele putin cate putin,amestecand incontinuare in acelasi sens.Separat intr-o craticioara se pun cele 3linguri de zahar ramase si se caramelizeaza bine dupa care o lasam putin sa se raceasca.Apoi punem toata compozitia in craticioara si o bagam la cuptorul deja incalzit la o temperatura de 150-max.170grade,pentru cel putin 40-50minute.Dupa scoaterea cremei din cuptor se lasa la racit.Se poate rasturna pe un platou si poate fi foarte bine acompaniata cu feliute de fructe(capsuni,mere sau chiar banane).Imi pare rau ca nu am fotografii dar pe viitor sper sa le postez.POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crem Caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema de vanilie cu fructe la pahar

Crema de vanilie cu fructe la pahar

Freci spuma galbenusurile cu zaharul. Adaugi faina si laptele si fierbi pe bain-marie pana se ingroasa,amestecand

5 voturi    4 comentarii
45 min
Spume si creme dulci
Spuma de caise

Spuma de caise

Se spala, se curata, se dau caisele in doua, se mixeaza citeva secunde, dupa care se adauga zaharul

5 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1l de lapte, oua,12linguri de zahar,1esenta de vanilie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Inghetata de miere