autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Inghetate

Cremă îngheţată cu caise

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 martie 2010

Ingrediente
- 1,2 kg de caise, - 250 g de zahăr pudră, - 200 g de smântână, - 1 pumn de migdale feliate

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Opăriţi 1 minut caisele în apă clocotită şi le decojiţi imediat, Scoateţi sâmburii şi mixaţi caisele.

Bateţi frişcă smântâna, adăugaţi zahărul pudră şi piureul de caise.

Puneţi la îngheţat, amestecând din când în când, dacă nu aveţi sorbetieră.
La servire, presăraţi migdale pe deasupra.
Este foarte aromată, e preferata mea!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremă îngheţată cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata

Inghetata

Frecati galbenusurile cu zaharul, bateti albusul spuma si sepatat frisca. Le amestecati cu grija,

6 voturi    3 comentarii
20 min
Inghetate
Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni

Se incepe prin a se spala fructele de padure, dar cu multa atentie. Se pun intr-un bol incapator,

6 voturi    5 comentarii
4h
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Am folosit caise din dulceata si nu am mai pus zahar,e super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Abia astept sa apara caisele...

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Daca as face poate ar fi si preferata mea.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • - 1,2 kg de caise
  • - 250 g de zahăr pudră
  • - 200 g de smântână
  • - 1 pumn de migdale feliate

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Am folosit caise din dulceata si nu am mai pus zahar,e super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
PARFAIT DE FRUCTE