autor:

Dan65

» » Dulciuri diverse

Crema Catalana

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 31 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru 4 portii: -500 ml lapte. -100 g zahar. -4 galbenusuri de ou. -coaja rasa de la o lamaie. -25 g amidon alimentar. -1 bucata de scortisoara ne macinata. -Zahar brun(de trestie de zahar)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert 400 ml de lapte impreuna cu coaja de lamiie, scortisoara si jumatate din cantitatea de zahar. Se lasa pe foc potrivit circa 5 minute, pina cind laptele incepe sa clocoteasca. Cind da in clocot se ia de pe foc si se lasa citeva minute sa se raceasca. In timp ce laptele se raceste (circa 10 minute, nu trebuie neaparat sa se raceasca de tot.), dizolvam amidonul in restul de lapte ramas. Separam galbenusurile de albusuri si le punem intr-un castron impreuna cu zaharul ramas si amestecul de lapte cu amidon. Amestecam bine pina cind devine un amestec omogen. Dupa care strecuram laptele fiert cu scortisoara si coaja de lamiie, peste compozitia din castron, amestecam bine si punem din nou pe foc. Lasam pe foc, la foc potrivit, circa 3-4 minute pina cind compozitia incepe sa se ingroase.Tot acest timp amestecam incontinuu. Atentie a nu se lasa prea mult ca se poate "taia". Cind crema s-a ingrosat, o luam de pe foc si o portionam in boluri (eu am facut doar 2 portii mai consistente) si o punem la frigider ca sa se raceasca. Cind este bine racita, se pune deasupra zahar brun (se poate pune si zahar normal, dar efectul nu este acelasi, nu prinde aceasi culoare), din abundenta si se caramelizeaza cu ajutorul unei lampi de bucatarie sau daca nu avem in cuptorul dat pentru grill si incalzit in prealabil la circa 200-220 de grade, pentru citeva minute, pina zaharul se caramelizeaza. Dupa care se pune inapoi la frigider pentru pastrare. Daca folosim cuptorul pentru caramelizarea zaharului, trebuie sa folosim boluri termorezistente. Pentru a face impresie asupra invitatilor, in bucatarie putem pune deasupra putin alcool si ii dam foc, purtind desertul la masa cu flacara arzind. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema Catalana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema catalana cu lapte batut

Crema catalana cu lapte batut

Intr-un castronse amesteca 1pahar cu lapte batut rece si amidon,se adauga galbenusurile si se amesteca

7 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Crema catalana by Gordon Ramsay

Crema catalana by Gordon Ramsay

Intr-un vas, pe foc mic, se pun laptele, smantana, coaja de citrice, batonul de scortisoara si se

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 600 lei
3599.99 lei
2999.99 lei

Prima Latte III negru

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

  • 2 comentarii

  • Floare de colt (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    Super aceasta reteta !!!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    Foarte gustoasa aceasta crema ! *****

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii: -500 ml lapte. -100 g zahar. -4 galbenusuri de ou. -coaja rasa de la o lamaie. -25 g amidon alimentar. -1 bucata de scortisoara ne macinata. -Zahar brun(de trestie de zahar)

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

8 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Super aceasta reteta !!!

Retete

din Dulciuri diverse

Lichior crema de cafea Lichior crema de cafea

Cântărești laptele și smântâna pentru gătit, adaugi cele două tipuri de cafea și încălzești amestecul

0 voturi    0 comentarii
20 min
Bauturi
Bautura-desert cu Irish Cream, cafea si frisca Bautura-desert cu Irish Cream, cafea si frisca

Am pregătit pentru sora mea o băutură desert: cu ceai cu aromă Irish Cream (care mi se pare dulce, motiv pentru care nu am pus deloc

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bauturi
Gutuie coapta cu orez