Se pune la fiert 400 ml de lapte impreuna cu coaja de lamiie, scortisoara si jumatate din cantitatea de zahar. Se lasa pe foc potrivit circa 5 minute, pina cind laptele incepe sa clocoteasca. Cind da in clocot se ia de pe foc si se lasa citeva minute sa se raceasca. In timp ce laptele se raceste (circa 10 minute, nu trebuie neaparat sa se raceasca de tot.), dizolvam amidonul in restul de lapte ramas. Separam galbenusurile de albusuri si le punem intr-un castron impreuna cu zaharul ramas si amestecul de lapte cu amidon. Amestecam bine pina cind devine un amestec omogen. Dupa care strecuram laptele fiert cu scortisoara si coaja de lamiie, peste compozitia din castron, amestecam bine si punem din nou pe foc. Lasam pe foc, la foc potrivit, circa 3-4 minute pina cind compozitia incepe sa se ingroase.Tot acest timp amestecam incontinuu. Atentie a nu se lasa prea mult ca se poate "taia". Cind crema s-a ingrosat, o luam de pe foc si o portionam in boluri (eu am facut doar 2 portii mai consistente) si o punem la frigider ca sa se raceasca. Cind este bine racita, se pune deasupra zahar brun (se poate pune si zahar normal, dar efectul nu este acelasi, nu prinde aceasi culoare), din abundenta si se caramelizeaza cu ajutorul unei lampi de bucatarie sau daca nu avem in cuptorul dat pentru grill si incalzit in prealabil la circa 200-220 de grade, pentru citeva minute, pina zaharul se caramelizeaza. Dupa care se pune inapoi la frigider pentru pastrare. Daca folosim cuptorul pentru caramelizarea zaharului, trebuie sa folosim boluri termorezistente. Pentru a face impresie asupra invitatilor, in bucatarie putem pune deasupra putin alcool si ii dam foc, purtind desertul la masa cu flacara arzind. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii