autor:

Andrei Bordianu

» » Spume si creme dulci

Crema Chantilly (frisca)

Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
400 ml. smantana de patiserie (peste 30% de grasime), 100 gr. zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se bate cu telul sau cu mixerul smantana pana se intareste un pic, dupa care se adauga zaharul si se continua pana ramane tare de se poate lua cu lingura si, intorcand, lingura nu cade.

Se poate aromatiza cu cativa stropi de zeama de lamaie sau se poate inlocui 30 gr de zahar cu 30 gr de zahar vanilat. Se mai poate personaliza cu un pic de colorant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema Chantilly (frisca)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Tiramisu cu fructe de pãdure

Tiramisu cu fructe de pãdure

Este un desert pe care il apreciem vara, când este asa de cald si avem nevoie de "ceva

16 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Gem de caise

Gem de caise

Caisele se spala, se desfac pe jumatate si se scot samburii. In cratita in care veti fierbe gemul,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

    Eu stiu ca chantilly este pregatita cu crema pasticiera (lapte oua faina vanilie) 2 parti frisca +1 parte crema...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 400 ml. smantana de patiserie (peste 30% de grasime)
  • 100 gr. zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Andrei Bordianu
Inghetata

Inghetata

1) Se fierbe laptele cu rama de scortisoara si coaja de lamaie(se foloseste doar stratu subtire galben

4 voturi    6 comentarii
20 min
Inghetate
Lapte prajit

Lapte prajit

1) Se pune la fiert 3/4 de lapte cu coaja de lamaie si scortisoara 2) Deoparte se amesteca zaharul

24 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Iepure a la Segovia

Iepure a la Segovia

1) Iepurele se taie in bucati marunte. 2) Se taie patrunjelul si usturoiul curatat marunt. 3) Intr-o

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
vera

vera (Chef de cuisine)

Eu stiu ca chantilly este pregatita cu crema pasticiera (lapte oua faina vanilie) 2 parti frisca +1 parte crema...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine

Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata, apoi se ia cate 2 foi si se ung bine cu

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Dulceata din struguri negri Dulceata din struguri negri

Se spală strugurii şi se desprind boabele de pe ciorchini, apoi se taie boabele în jumătăţi şi se scot sâmburii.

1 vot    1 comentariu
2h 20 min
Conserve si muraturi
Crema cu fructe