autor:

Andrei Bordianu

» » Spume si creme dulci

Crema Chantilly (frisca)

Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
400 ml. smantana de patiserie (peste 30% de grasime), 100 gr. zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se bate cu telul sau cu mixerul smantana pana se intareste un pic, dupa care se adauga zaharul si se continua pana ramane tare de se poate lua cu lingura si, intorcand, lingura nu cade.

Se poate aromatiza cu cativa stropi de zeama de lamaie sau se poate inlocui 30 gr de zahar cu 30 gr de zahar vanilat. Se mai poate personaliza cu un pic de colorant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema Chantilly (frisca)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Gem de caise

Gem de caise

Caisele se spala, se desfac pe jumatate si se scot samburii. In cratita in care veti fierbe gemul,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci
Crema de banane

Crema de banane

Am curatat bananele de coaja, le-am taiat in bucati mai mici si le-am pus in blender. Am adaugat

7 voturi    4 comentarii
10 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

    Eu stiu ca chantilly este pregatita cu crema pasticiera (lapte oua faina vanilie) 2 parti frisca +1 parte crema...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 400 ml. smantana de patiserie (peste 30% de grasime)
  • 100 gr. zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Andrei Bordianu
Inghetata

Inghetata

1) Se fierbe laptele cu rama de scortisoara si coaja de lamaie(se foloseste doar stratu subtire galben

4 voturi    6 comentarii
20 min
Inghetate
Lapte prajit

Lapte prajit

1) Se pune la fiert 3/4 de lapte cu coaja de lamaie si scortisoara 2) Deoparte se amesteca zaharul

24 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Iepure a la Segovia

Iepure a la Segovia

1) Iepurele se taie in bucati marunte. 2) Se taie patrunjelul si usturoiul curatat marunt. 3) Intr-o

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
vera

vera (Chef de cuisine)

Eu stiu ca chantilly este pregatita cu crema pasticiera (lapte oua faina vanilie) 2 parti frisca +1 parte crema...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure

Se pun 3 foi de gelatina la inmuiat in apa rece. Cand gelatina s-a inmuiat, se amesteca cu putina apa calda ca sa de dizolve complet. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Budinca de chia cu ananas caramelizat Budinca de chia cu ananas caramelizat

Se pune laptele la fiert. Cand laptele este fiert, se ia de pe foc si se amesteca cu smantana lichida, pasta de vanilie si trei linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Briose cu visine si glazura roz