autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

crema cu suc de visine, cirese, zmeura, fragute, caise, ananas etc.

Autor: Alex (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alex (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
4 galbenusuri sau 2 oua intregi, 140-180 g zahar, 250 g unt, o lamiie mare sau o portocala mare, un pachetel cu zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Caisele coapte bine se trec prin sita inoxidabila, apoi se adauga la galbenusurile sau ouale intregi, frecate cu zaharul; se pune cite o lingura rasa de pasta cruda, in loc de lichid si apoi se bat cu telul pe aburi, 10 minute.Cind crema se prepara cu oua intregi, se poate renunta la lichid, daca este vorba de apa simpla;astfel, compozitia va fi mai consistenta si va necesita unt mai putin cu cca 50 g.Daca este nevoie de suc de portocale, lamiie, ananas etc pentru a da gust si aroma cremelor, acestea se vor prepara numai cu galbenusuri la care se pot adauga 2 linguri cu lichid pentru fiecare galbenus.Zaharul se pune dupa gust, dar nu mai mult de 200 g.Modul de preparare:intr-un lighenas smaltuit de 2-3 l , se pun galbenusurile sau ouale intregi, zaharul si lichidul si se freaca putin, pina ce se amesteca.Lighenasul se pune deasupra unui vas cu apa clocotita, potrivit de inalt si de mare, incit lighenasul sa intre in el, sprijinindu-se cu marginile de gura acestuia, ca un capac; nivelul apei din vas trebuie sa fie cu 2-3 cm sub lighenas.Daca vasul va fi potrivit, preparatul va fi gata in 10 minute, fara riscul de a se taia, adica de a se brinzi, cum se intimpla, cind se prepara direct de pe foc.Daca ouale intregi se bat numai cu zaharul, fara lichid, dupa ce s-au infierbintat si s-au legat, ca o maioneza subtire, se iau de pe foc, chiar mai repede de 10 minute.Pe aburi, compozitia nu se infierbinta pina la punctul de fierbere si galbenusul de ou ingroasa lichidul fierbinte, incalzit din toate partile, fara sa se brinzeasca, cu conditia sa se amestece repede, insistind pe fundul lighenasului, ca sa nu stagneze compozitia.Nu este bine sa se bata crema cu telul electric, fiindca nu se poate insista pe fundul lighenasului.Dupa 10 minute, cind crema se va lega ca o smintina subtire, lighenasul se va lua de pe aburi si se va adauga zaharul vanilat, cacaua cernuta, cafeaua sau ciocolata rasa.Crema se amesteca apoi, pe un vas cu apa rece, pina cind ajunge la temperatura degetului.Dupa aceea, in crema se pune untul si se bate cu telul numai in unt, ca acesta sa se desfaca in particule mici, apoi se freaca circular, pina cind toata crema cu oua se va incorpora in unt, compozitia devenind neteda si omogena; cu cit se bate mai mult, cu atit va deveni mai spumoasa.Operatia de omogenizare a untului cu crema de oua se realizeaza in 5 minute daca untul este moale.Crema nu se incorporeaza in unt in doua cazuri: cind untul sau crema fiarta este prea rece, sau crema fiarta este prea rece, sau cind cantitatea de crema fiarta este prea mare fata de cea a untului.Daca crema fiarta a fost prea calda, cind s-a amestecat cu untul si acesta s-a muiat (topit), compozitia se bate putin cu apa rece, pina cind crema se intareste suficient, dar nu se raceste prea mult, caci se poate brinzi untul, si, atunci, lighenasul, trebuie incalzit iar, ca sa se repare compozitia.Crema se intrebuinteaza imediat la preparatul respectiv, care se introduce in frigider (ca sa se intareasca crema).Daca nu se intrebuinteaza imediat crema sau mai ramine o cantitate, aceasta se pastreaza in frigider sau in congelator, acoperita cu o punga de nylon, altfel va capata repede mirosuri de la alte preparate.Dupa ce s-a scos din frigider, inainte de intrebuintare cu 2-3 ore, crema se lasa in bucatarie, ca sa se moaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "crema cu suc de visine, cirese, zmeura, fragute, caise, ananas etc." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata si prune uscate

Prajitura cu ciocolata si prune uscate

Prunele se pun la hidratat in coniac si se amesteca in ele la un interval de timp. Punem intr-o craticioara

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Sufleu de ciocolata

Sufleu de ciocolata

Se pune ciocolata cu untul la topit la baine marine, intre timp se bate spuma ouale cu zaharul si

3 voturi    4 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4 galbenusuri sau 2 oua intregi
  • 140-180 g zahar
  • 250 g unt
  • o lamiie mare sau o portocala mare
  • un pachetel cu zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de Alex
Placinta cu doua umpluturi

Placinta cu doua umpluturi

Fierbi carnea în apă cu sare, iar ardeii îi speli şi îi coci pe o tablă pe aragaz. După ce

0 voturi    5 comentarii
55 min
Salate de legume
Prajitura cu caise si bezea

Prajitura cu caise si bezea

Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa minerală lingură cu lingură,

19 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Briose cu visine

Briose cu visine

amestecam bine oule ce zaharul cu mixerul pana isi dubleaza compozitia volumul -adaugam uleiul

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Muffins cu mix de fructe deshidratate