autor:

Maria Markov

» » Aperitive

Crema de dovlecei cu usturoi

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2011

Ingrediente
4-5 dovlecei potriviti, 1 ou, 1 lingurita mustar, 2-3 catei de usturoi, sare, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scot, se scurg foarte bine si se lasa la racit.
Se prepara o maioneza astfel: se amesteca galbenusul de la un ou cu putina sare, lingurita de mustar, usturoiul pisat si ulei. Albusul se bate spuma si se adauga la final maionezei, rezultand o maioneza pufoasa.
Amestecam cu o lingura de lemn dovleceii scursi de apa si facuti piure, cu maioneza, si se mai adauga sare dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de dovlecei cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi noi gratinati

Cartofi noi gratinati

Decojim cartofii, ii spalam si ii taiem pe jumatate. Daca sunt micuti ii lasati intregi. Ii punem

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rosii Pane cu Mujdei

Rosii Pane cu Mujdei

Prima data spalam si taiem rosiile felii mai groase. Dupa care se bate oul cu sare, adaugam lingurile

5 voturi    8 comentarii
25 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • amalia

    amalia (Chef de cuisine):

    Am facut si eu aceasta crema si e delicioasa. Multumesc de reteta !

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Stancu Partene , 23 iulie 2014

    yupiiiiiiiiii

  • Fara foto

    Mădălina Măcinic , 04 martie 2014

    In meniu... :)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

    Abia astept sa ii fac proba...

    • Fara foto

      Proca Constanta , 28 noiembrie 2013

      Abia astept sa ii fac proba...

    • Lucica

      Lucica (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2012

      Pentru a avea plus de vitamine va propun sa fierbe-ti dovlecii la abur.

    • amalia

      amalia (Chef de cuisine) , 22 iulie 2011

      Cred ca e tare buna. Abia astept sa o incerc si eu.

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 27 iunie 2011

      Da e tare buna! Mie imi plac foarte mult astfel de salate. Sa ai o vacanta placuta! :)

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 27 iunie 2011

      Cred ca este buna! O voi incerca si eu cand ma intorc din vacanta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

      Tare bun mai e!!!

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

      O prepar la fel si din conopida si merge foarte bine pe paine prajita. Multumesc pentr apreciere!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

      Tare mult imi place ! Fac si eu dar n-am adaugat albusul batut spuma....adaug si putina zeama de lamaie. Buna ideea ! Felicitari !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

      Tare gustoasa trebuie sa fie crema ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
File de peste pane cu legume natur

File de peste pane cu legume natur

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

constanta proca (Chef de cuisine)

Abia astept sa ii fac proba...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Lipie umpluta