autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crema de fasole uscata, varianta de post

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Ingrediente
1kg fasole uscata, alba, 2 bucati morcovi, 2 buc. pastarnac, 2 buc. patrunjel, ½ buc. telina, 2 fire ceapa verde, 2 foi dafin, 1crenguta de cimbru uscat, Piper, Garnitura:, 4 cepe rosii, mari, 60ml ulei, 1 lingurita boia dulce de ardei, Ardei iute

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

24 voturi

Mod de preparare

Fasolea bine spalata, o punem la fiert, sa de-a cateva clocote, dupa care o strecuram si aruncam apa.
In oala sub presiune, punem apa la fiert. Intre timp curatam si spalam legumele.Cand apa da in clocot, adaugam fasolea si zarzavaturile si mirodeniile.Lasam la fiert 2h.
Intre timp curatam, spalam si tocam ceapa. Punem ulei-ul la incins intr-o tigae, adaugam ceapa pe care o prajim bine, (fara sa o ardem) si spre final adaugam boia-ua de ardei si un praf de sare. Dam garnitura de-oparte.
Cand fasolea e fiarta, o strecuram si o lasam putin la racit. Scoatem foile de dafin si cimbrul. Trecem fasolea impreuna cu zarzavat-urile prin blender, o subtiem cu putina zeama (in care a fiert fasolea), pentru a optine textura dorita.
Am servit crema garnisita cu ceapa prajita, un ardei iute alaturi si paine proaspata cu seminte, facuta in casa .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de fasole uscata, varianta de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas de fasole verde cu carnati

Papricas de fasole verde cu carnati

Se curata si taie marunt ceapa, ardeiul si rosia si se pun la calit in putin ulei.Se amesteca sa

3 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui la cuptor cu 20 de catei de usturoi

Pui la cuptor cu 20 de catei de usturoi

1. Se incinge cuptorul la 180°C.Intr-o tigaie mare, se incinge ulei de masline, la foc potrivit.Se

2 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marci Mes , 20 decembrie 2014

    buna tare,Laurentiu Dragan are dreptate,cu putin usturoi e un deliciu

  • Fara foto

    Cozmean Niculae , 16 decembrie 2014

    ,,Crema"?.......asta e fasole batuta toata ziua(fara usturoi)!!!!!

  • Fara foto

    Cezar Bejenaru , 18 noiembrie 2014

    F. buna pentru post.

    • Fara foto

      Tudor Florentina , 18 noiembrie 2014

      Fara parizer!

    • Fara foto

      Laurentiu Dragan , 18 noiembrie 2014

      un pic de usturoi dat prin masina o data ca fasolea da o aroma mai picanta..

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 21 februarie 2014

      buna tare,Laurentiu Dragan are dreptate,cu putin usturoi e un deliciu

    • Fara foto

      Iuliana Balasa , 20 februarie 2014

      Fasolea sub toate aspectele este buna .Eu fac o salata din boabe de fasole : Dupa fierbere ,strecor si le pun intr-un castron ,Separat ,tai fasiute de parizer(dupa ochi ) le prajesc si le pun peste boabe ,Tai o ceapa solzisori si o pun peste boabe ,tai cateva masline feliute si le pui si pe ele .Patrunjel ,putin ulei ,sare dupa gust .Incercati ,n-o sa va para rau !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      o bunatate...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Dan65; Mihaela; Elena; Adriana; Alexandra, si Floare de colt, va multumesc mult pentru apreciere si ma bucur mult ca va place preparatul meu ! O saptamana minunata !

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

      Foarte buna este !!!

    • Alexanca

      Alexanca (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

      Delicioasa si excelent prezentata.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

      o bunatate!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

      Arata foarte bine. La fel fac si eu fasolea frecata, cu blenderul si devine o crema fina si gustoasa. O servim fara carne in post, sau insotita de alte bunatati in zile obisnuite.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

      Preferata sotului meu!***** La fav

    • Dan65

      Dan65 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

      Ma inscriu si eu la o portie mare din bunatatea asta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

24 voturi

Ingrediente

  • 1kg fasole uscata
  • alba
  • 2 bucati morcovi
  • 2 buc. pastarnac
  • 2 buc. patrunjel
  • ½ buc. telina
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 foi dafin
  • 1crenguta de cimbru uscat
  • Piper
  • Garnitura:
  • 4 cepe rosii
  • mari
  • 60ml ulei
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • Ardei iute

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Fleica de porc cu cartofi prafuiti prin malai