autor:

Spanu Monica Daniela

» » Dulciuri diverse

Crema de lamaie

Autor: Spanu Monica Daniela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 05 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Spanu Monica Daniela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 05 iunie 2008

Ingrediente
-45 gr.de unt, -sucul de la 3 lamai, -250 gr.de zahar, -3 oua, -coaja rasa de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

12 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se topeste untul(cu grija sa nu fiarba);se adauga sucul si coaja rasa de lamai;dupa aceea,zaharul si la sfarsit ouale batute ca pentru omleta.
Se pune cratita in apa calda pentru a termina de facut crema la bainmarie.Se amesteca constant timp de 15 minute pentru ca crema sa se ingroase.Se ia de pe foc si se pune crema inr-un vas de cristal sau de portelan si se pune la racoare (nu in frigider)Cand s-a racit,se poate folosi ca umplutura pentru tort sau altele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Incepem prepararea blatului 1 :mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul praf,

7 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu crema de lamaie si cocos

Prajitura cu crema de lamaie si cocos

Prima data pregatim foile.Astfel dizolvam zaharul in lapte,apoi adaugam ouale,uleiul si amoniacul

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

12 voturi

Ingrediente

  • -45 gr.de unt
  • -sucul de la 3 lamai
  • -250 gr.de zahar
  • -3 oua
  • -coaja rasa de la o lamaie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tort de biscuiti