autor:

Cely Snijec

» » Torturi

Crema de portocale

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
4 galbenusuri, 10 linguri zahar, 2 portocale, 3 linguri faina, 1 pachet unt, esenta de portocale

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile, zaharul, esenta si zeama unei portocale le dai la fiert in baie de abur. In zeama unei portocale dizolvi faina si adaugi in compozitia usor indesita la baie de abur pana obtii o masa consistenta. Dai la racit amestecand din cand in cand.Bati la mixer un pachet de unt, in care adaugi cate o lingura din masa racita, pana obtii o crema spumoasa. Folosesesti la torturi cu foi dupa placere
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Cremã Caramel de Portocale ( Flãzinho de Laranja)

Cremã Caramel de Portocale ( Flãzinho de Laranja)

Este un dulce foarte simplu si rapid:) De obicei îl fac în forme mici si folosesc caramel din

11 voturi    9 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Briose cu ciocolata cu crema de portocale, lichior de cocos si bomboane M&Ms

Briose cu ciocolata cu crema de portocale, lichior de cocos si bomboane M&Ms

Intr-un vas la bain-marie se topesc untul si ciocolata apoi se lasa sa se raceasca putin.Intr-un

3 voturi    5 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mia

    mia (Chef de cuisine):

    Am preparat crema de portocale mi-a iesit super,foarte buna.Felicitari

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

    Am salvat-o. O fac pentru totul de ziua mea,vroiam ceva racoros si cred ca am gasit.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Super buna cred ca este.O sa incerc si eu.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Usor de facut si cred ca e foarte buna.Am salvat-o.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Racoroasa si tare gustoasa.Imi place foarte mult aceasta crema.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 2 portocale
  • 3 linguri faina
  • 1 pachet unt
  • esenta de portocale

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt de piersici