autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Crema de vanilie fiarta la foi de cremsnit - crem-patisieure

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2013

Ingrediente
6 pahare de lapte, 2 pahare de zahar, 11/3 pahar de amidon de porumb, 1 baton de vanilie sau esenta buna de vanilie, 10 galbenuse, 4 pahare zahar pudra, 250 ml smantana de frisca

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

13 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala emailata se pune la fiert laptele cu batonul de vanilie.



Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra si cu amidonul de porumb si cand laptele fierbe se face egalizare de temperatura, se adauga putin lapte la crema de galbenusuri, se amesteca bine dupa care se adauga compozitia la laptele fierbinte si se amesteca incontinuu pana crema se ingroasa putin. Se ia de pe foc si se lasa la racit - se poate acoperi cu naylon si se pune in frigider.



Se bate smantana intr-o frisca moale si se adauga la crema de vanilie rece in miscari usoare ca sa nu sparga volumul care are frisca.



Aceasta crema este adevarata crema de cremsnit care se foloseste la prajitura si este foarte gustoasa.



Eu o folosesc la cremsnit dar de multe ori o folosesc si la alte prajituri chiar pe o foaie de pandispan, torn crema pe toata suprafata o las sa se intareasca la rece si deasupra adaug o glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de vanilie fiarta la foi de cremsnit - crem-patisieure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Margarina se topeste intr-o cratita la foc mic, apoi se lasa la racit. Se separa ouale iar galbenusurile

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cuiburi de viespi

Cuiburi de viespi

Intr-un castron,drojdia se freaca bine cu zaharul;adaugam,apoi,galbenusurile,uleiul,coaja de lamiie,esenta

10 voturi    18 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 08 februarie 2017

    foarte usoara

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

13 voturi

Ingrediente

  • 6 pahare de lapte
  • 2 pahare de zahar
  • 11/3 pahar de amidon de porumb
  • 1 baton de vanilie sau esenta buna de vanilie
  • 10 galbenuse
  • 4 pahare zahar pudra
  • 250 ml smantana de frisca

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

foarte usoara

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Grea de ciocolata cu stafide si nuca