autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CREMA DE ZAHAR ARS

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2008

Ingrediente
1 L lapte, 150 g zahar-pt topit, 200 g zahar-pt compozitie, 8 oua, 2 linguri cu faina, 4 plicuri cu zahar vanilat, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Se pun 150 g zahar intr-un vas mai adanc pe care-l asezi la foc mic.Se lasa cratita pe foc pana ce se caramelizeaza zaharul si capata culoare maronie.Apoi se intinde pe peretii vasului.Se bat foarte bine ouale cu zaharul vanilat,se toarna laptele putin cate putin ,faina in ploaie ,esenta de rom si se da la cuptor cca 1 ora.
Dupa ce se soate din cuptor,se lasa sa se raceasac si se pune la frigeder pana a doua zi.Atunci se rastoarna pe o farfurie si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA DE ZAHAR ARS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars, cu blat

Crema de zahar ars, cu blat

Intr-un vas termorezistemt punem zaharul pentru caramelizat la foc mic.Adaugam si cativa stropi de

44 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu cremă de zahăr ars

Tort cu cremă de zahăr ars

Crema:125 g de zahar se caramelizeaza la foc mic intr-un vas pentru cuptor de 2 l. Se lasa vasul

17 voturi    16 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Iar am probat-o...tot gustoasa!

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

    Aşa de mult îmi place zahărul ars!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 L lapte
  • 150 g zahar-pt topit
  • 200 g zahar-pt compozitie
  • 8 oua
  • 2 linguri cu faina
  • 4 plicuri cu zahar vanilat
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Iar am probat-o...tot gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu dietetic, la cupă, cu fructe de pădure