autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CREMA DE ZAHAR ARS

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2008

Ingrediente
1 L lapte, 150 g zahar-pt topit, 200 g zahar-pt compozitie, 8 oua, 2 linguri cu faina, 4 plicuri cu zahar vanilat, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Se pun 150 g zahar intr-un vas mai adanc pe care-l asezi la foc mic.Se lasa cratita pe foc pana ce se caramelizeaza zaharul si capata culoare maronie.Apoi se intinde pe peretii vasului.Se bat foarte bine ouale cu zaharul vanilat,se toarna laptele putin cate putin ,faina in ploaie ,esenta de rom si se da la cuptor cca 1 ora.
Dupa ce se soate din cuptor,se lasa sa se raceasac si se pune la frigeder pana a doua zi.Atunci se rastoarna pe o farfurie si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA DE ZAHAR ARS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars cu dovleac

Crema de zahar ars cu dovleac

Se incepe cu prepararea piureului de dovleac. Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte

17 voturi    17 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Pui la topit intr-o cratita inaltuta 7 linguri zahar,dupa ce s-a topit caramelizezi cratita si

11 voturi    6 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Iar am probat-o...tot gustoasa!

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

    Aşa de mult îmi place zahărul ars!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 L lapte
  • 150 g zahar-pt topit
  • 200 g zahar-pt compozitie
  • 8 oua
  • 2 linguri cu faina
  • 4 plicuri cu zahar vanilat
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Iar am probat-o...tot gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Biscuiți de casă în formă de harta româniei