autor:

TeoBucatar

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2011

Ingrediente
-6oua,, -250 g zahar,, -1 l lapte,, -3-4 pliculete zahar vanilat,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita de 2 l se pune la caramelizat 5o g zahar(cca 3-4 linguri) sau daca va place sa fie mai colorata crema puteti pune zahar in plus, asa cum am facut eu, pentru ca imi place ca gustul de caramel sa fie pregnant. Se inclina cratita ca zaharul sa se toapeasca uniform si cand a capatat o culoare frumoasa, aramie se inchide focul si se tapeteaza peretii vasului cu zaharul ars, adica se distribuie uniform prin rasturnare pe peretii acestuia. Atentie insa la maini !
In timp ce se raceste caramelul, frecam cu ajutorul mixerului ouale, zaharul tos si cel vanilat pana devine cremos si apoi se dilueaza cu laptele. Compozitia se toarna in vasul tapetat si se da la cuptorul pe care l-am incalzit deja.
Daca vasul are peretii josi, cca 10 cm crema va fi gata in 30-40 min. Daca vasul este mai inalt trebuie sa lasati ceva mai mult cam 10 min in plus.
Aspectul final al cremei de zahar ars trebuie sa fie legat, ca o budinca, iar de jur imprejur sa aiba siropul rezultat din topirea caramelului de pe peretii vasului si lichidul din crema.
Crema de zahar ars se serveste dupa ce s-a tinut cateva ore la frigider.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Intr-un vas smaltuit se pune zaharul pentru caramel.Se da la foc si se amesteca cu o lingura de lemn

5 voturi    14 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

O cana de zahar se topeste si se imbraca oala .Laptele se incalzeste ,se impreuna cu cealalta cana

31 voturi    6 comentarii
20 min
Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ramona Maria Iordache , 25 mai 2013

    foarte buna

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 01 august 2011

    Delicioasa!!!!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 01 august 2011

    Um deliciu!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • -6oua,
  • -250 g zahar,
  • -1 l lapte,
  • -3-4 pliculete zahar vanilat,

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

67 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Delicioasa!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Alt fel, de dulce