autor:

TeoBucatar

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2011

Ingrediente
-6oua,, -250 g zahar,, -1 l lapte,, -3-4 pliculete zahar vanilat,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita de 2 l se pune la caramelizat 5o g zahar(cca 3-4 linguri) sau daca va place sa fie mai colorata crema puteti pune zahar in plus, asa cum am facut eu, pentru ca imi place ca gustul de caramel sa fie pregnant. Se inclina cratita ca zaharul sa se toapeasca uniform si cand a capatat o culoare frumoasa, aramie se inchide focul si se tapeteaza peretii vasului cu zaharul ars, adica se distribuie uniform prin rasturnare pe peretii acestuia. Atentie insa la maini !
In timp ce se raceste caramelul, frecam cu ajutorul mixerului ouale, zaharul tos si cel vanilat pana devine cremos si apoi se dilueaza cu laptele. Compozitia se toarna in vasul tapetat si se da la cuptorul pe care l-am incalzit deja.
Daca vasul are peretii josi, cca 10 cm crema va fi gata in 30-40 min. Daca vasul este mai inalt trebuie sa lasati ceva mai mult cam 10 min in plus.
Aspectul final al cremei de zahar ars trebuie sa fie legat, ca o budinca, iar de jur imprejur sa aiba siropul rezultat din topirea caramelului de pe peretii vasului si lichidul din crema.
Crema de zahar ars se serveste dupa ce s-a tinut cateva ore la frigider.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Se fierbe laptele,adaugand in el 2 linguri de zahar tos si zaharul vanilat.Se lasa sa se mai raceasca

8 voturi    20 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Laptele se amesteca cu 400g de zahar si faina si se lasa la fiert pina se ingroasa un pic si apoi

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ramona Maria Iordache , 25 mai 2013

    foarte buna

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 01 august 2011

    Delicioasa!!!!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 01 august 2011

    Um deliciu!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • -6oua,
  • -250 g zahar,
  • -1 l lapte,
  • -3-4 pliculete zahar vanilat,

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

56 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Delicioasa!!!!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Galatopita reinventata