autor:

ancuta

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: ancuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ancuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2011

Ingrediente
1L lapte, 8 oua, 1 plic zahar vanilinat, 10-12 linguri zahar pentru caramelizat

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenuse.Se bat albusurile spuma,se adauga galbenusele ,apoi zaharul vanilinat, laptele si se ameste bine.
Intr-o oala potrivita se pun cele 10-12 linguri de zahar la caramelizat, se lasa la foc mic pana se topeste tot zaharul .Dupa ce sa topit se prinde oala de cele doua capete si se invarte zaharul caramelizat pe marginile oalei.Apoi se adauga compozitia din albuse, zahar si lapte peste zaharul caramelizat, se da la cuptor la foc potrivit.Cand este gata trebuie sa aiba o culoare maronie, si sa fie ca o gelatina groasa.




Pofta buna va doresc !
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Se fierbe laptele,adaugand in el 2 linguri de zahar tos si zaharul vanilat.Se lasa sa se mai raceasca

8 voturi    20 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Laptele il fierbem apoi il lasam sa se racoreasca. Intr-o cratita punem 5 linguri de zahar si o

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1L lapte
  • 8 oua
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 10-12 linguri zahar pentru caramelizat

Raporteaza reteta

Retete
de ancuta
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Mod de preparare: Se bat albusurile cu zaharul pana devin spuma deasa, se adauga galbenusele,bicarbonatul

54 voturi    7 comentarii
20 min
Prajituri
Raffaelo rapid

Raffaelo rapid

Se scoate untul cu o seara inainte de a face raffaelo, pentru ca sa fie moale.Se amesteca zaharul

46 voturi    2 comentarii
20 min
Prajituri
Cornulete in 2 culori

Cornulete in 2 culori

Se pune drojdia in apa calduta sa se inmoaie,apoi se amesteca cu ouale, zaharul, untul si laptele

40 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Chec cu banane