Crema de zahar ars

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Crema de zahar ars

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • Pentru zaharul ars:
  • 4 linguri de zahar

Mod de preparare

Crema de zahar ars, dupa mine, cred ca e unul dintre cele mai rapide deserturi, iar de savoare nu pot sa spun decit ca e absolut fantastica……Ai mei baieti pur si simplu sunt fascinati ori de cite ori il pregatesc…si pentru ca azi imi doream sa lenevesc mai mult ca de obicei am zis….hai sa fac ceva extrem de rapid pentru desert…

Dar hai sa va dau si reteta mea, eu asa o fac de cind ma stiu, niciodata nu am avut-o scrisa undeva pentru ca e pur si simplu imposibil sa uiti…:) Imi amintesc cu mare drag cind eram copil si mami ne pregatea crema aceasta si cu cita nerabdare asteptam sa se raceasca, pentru ca mami respecta intru totul toti pasii si ultimul era pusul la rece in frigider inainte de servire ca sa ii putem simti savoarea in toata splendoarea…:)

Intr-o craticioara puneti zaharul la ars la foc mic pina se caramelizeaza (atentie sa nu il ardeti pentru ca devine amarui) si cind e caramelizat miscind craticioara de la stinga la drepta si invers intindem caramelul pe peretii cratitei pina pe la jumatate. Cit timp se caramelizeaza zaharul facem compozitia astffel: intr-un bol mare punem toate ingredientele, adica laptele, ouăle, zaharul, esenta si coaja de lamaie si cu ajutorul unui mixer manual mizam foarte bine pina se topeste zaharul si totul este perfect incorporat.

Apoi turnam compozitia in craticioara cu caramelul intins si bagam la cuptor pentru aprox. 30 minute la 180”C. E gata cind compozitia e bine legata si prinde deasupra o crusta usor caramelizata.

Cind este gata, lasam vasul sa se raceasca complet, dupa care putem taia portii. Ideal e sa serviti acest minunat desert foarte rece pentru a-i simti totala savoare. Spor, dragii mei si zile senine. :*

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise