autor:

Cristina_Vintu

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2014

Ingrediente
1 l lapte, 6 ouă, 6 linguri zahar, zahar vanilat, coaja rasa de la jumatate de lamaie, , Pentru zaharul ars:, 4 linguri de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Crema de zahar ars, dupa mine, cred ca e unul dintre cele mai rapide deserturi, iar de savoare nu pot sa spun decit ca e absolut fantastica……Ai mei baieti pur si simplu sunt fascinati ori de cite ori il pregatesc…si pentru ca azi imi doream sa lenevesc mai mult ca de obicei am zis….hai sa fac ceva extrem de rapid pentru desert…



Dar hai sa va dau si reteta mea, eu asa o fac de cind ma stiu, niciodata nu am avut-o scrisa undeva pentru ca e pur si simplu imposibil sa uiti…:) Imi amintesc cu mare drag cind eram copil si mami ne pregatea crema aceasta si cu cita nerabdare asteptam sa se raceasca, pentru ca mami respecta intru totul toti pasii si ultimul era pusul la rece in frigider inainte de servire ca sa ii putem simti savoarea in toata splendoarea…:)



Intr-o craticioara puneti zaharul la ars la foc mic pina se caramelizeaza (atentie sa nu il ardeti pentru ca devine amarui) si cind e caramelizat miscind craticioara de la stinga la drepta si invers intindem caramelul pe peretii cratitei pina pe la jumatate. Cit timp se caramelizeaza zaharul facem compozitia astffel: intr-un bol mare punem toate ingredientele, adica laptele, ouăle, zaharul, esenta si coaja de lamaie si cu ajutorul unui mixer manual mizam foarte bine pina se topeste zaharul si totul este perfect incorporat.



Apoi turnam compozitia in craticioara cu caramelul intins si bagam la cuptor pentru aprox. 30 minute la 180”C. E gata cind compozitia e bine legata si prinde deasupra o crusta usor caramelizata.



Cind este gata, lasam vasul sa se raceasca complet, dupa care putem taia portii. Ideal e sa serviti acest minunat desert foarte rece pentru a-i simti totala savoare. Spor, dragii mei si zile senine. :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu cremă de zahăr ars și caise

Tort cu cremă de zahăr ars și caise

CREMA DE ZAHĂR ARS: -Într-un vas, sau cratiță mai înaltă se caramelizează zahărul,

10 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Se caramelizeaza 2 cani de zahar,pana prinde o culoare frumoasa,apoi se distribuie uniform pe peretii

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Diana Ioana_Buroiu

    Diana Ioana_Buroiu (Bucatar) , 18 august 2014

    si crema mea acum e in cuptor :) spr sa imi iasa ca e prima data cand fac.:)

  • Fara foto

    Cristina Vintu , 24 februarie 2014

    Draga Cristina este imposibil sa nu iti iasa acest desert...incearca exact asa cum am scris si ai sa vezi ca iese, ideea e sa lasi sa se lege foarte bine la copt, daca nu ai un cuptor foarte puternic lasa mai mult de 30 minute, si sa lasi sa se raceasca fff bine, eu fac crema si dupa ce se raceste, o pun la frigider cel putin 2-3 ore ca sa o pot taia perfect. Nu am mai scris la reteta, insa eu o rastorn intr-o farfurie adinca dupa ce e rece ca sa o pot taia cum imi place..:). Spor si astept sa vad ce ti-a iesit.. ;)

  • Fara foto

    cristina (Maestru bucatar) , 23 februarie 2014

    trebuie sa fie un secret la crema asta niciodata nu mi-a iesit( am incercat de vreo 5 ) si m-am last pagubasa :) . bravo like arata superbine

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • Pentru zaharul ars:
  • 4 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

8 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse

Diana Ioana_Buroiu (Bucatar)

si crema mea acum e in cuptor :) spr sa imi iasa ca e prima data cand fac.:)

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
BRIOSE