autor:

Anca E. Voicu

» » , , Dulciuri diverse, Mancaruri pentru copii, Spume si creme dulci

Crema de zahar ars

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2015

Ingrediente
1 litru de lapte, zahar: 5 linguri pentru ars + 3 linguri pentru compozitie, 8 oua, ½ sticluta esenta de rom, optional: zahar vanilat

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru ca azi sunt Sanzienele, am pregatit aceasta reteta. In copilarie, ne racoream cu acest desert in zilele calde de vara, iar azi mama m-a invatat cum sa-l fac si eu :)



Preparare: Se ard 5 linguri de zahar intr-o cratita mare, rotunda, pana se face caramel si se roteste cratita ca acest caramel sa acopere si peretii cratitei, insa manuiti totul cu grija, pentru ca este fierbinte! Apoi se lasa cratita deoparte, sa se raceasca.



Se fierbe laptele. Apoi, se bat bine cu un tel ouale cu cele 3 linguri de zahar (plus 1 pliculet de zahar vanilat, daca doriti) si se adauga laptele cald cu polonicul peste oua. Nu-l puneti pe tot odata, sa nu se branzeasca. Se bate cu telul tot timpul.

Se pune amestecul in cratita care s-a racit si se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana se face maroniu (cam 30 de minute).



Cand se scoate din cuptor, se adauga si esenta de rom si se lasa la racit la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, se rastoarna intr-un vas adanc, apoi se da la frigider.



Se serveste rece.



Pofta Buna!



Reteta o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/crema-de-zahar-ars.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Intr-o cratita de 2 l se pune la caramelizat 5o g zahar(cca 3-4 linguri) sau daca va place sa

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Se pun 8 linguri de zahar in cratita sa se caramelizeze si se unge peretele vasului. Separat se

7 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • zahar: 5 linguri pentru ars + 3 linguri pentru compozitie
  • 8 oua
  • ½ sticluta esenta de rom
  • optional: zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Prajitura fina de ciocolata