autor:

Anca E. Voicu

» » , , Dulciuri diverse, Mancaruri pentru copii, Spume si creme dulci

Crema de zahar ars

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2015

Ingrediente
1 litru de lapte, zahar: 5 linguri pentru ars + 3 linguri pentru compozitie, 8 oua, ½ sticluta esenta de rom, optional: zahar vanilat

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru ca azi sunt Sanzienele, am pregatit aceasta reteta. In copilarie, ne racoream cu acest desert in zilele calde de vara, iar azi mama m-a invatat cum sa-l fac si eu :)



Preparare: Se ard 5 linguri de zahar intr-o cratita mare, rotunda, pana se face caramel si se roteste cratita ca acest caramel sa acopere si peretii cratitei, insa manuiti totul cu grija, pentru ca este fierbinte! Apoi se lasa cratita deoparte, sa se raceasca.



Se fierbe laptele. Apoi, se bat bine cu un tel ouale cu cele 3 linguri de zahar (plus 1 pliculet de zahar vanilat, daca doriti) si se adauga laptele cald cu polonicul peste oua. Nu-l puneti pe tot odata, sa nu se branzeasca. Se bate cu telul tot timpul.

Se pune amestecul in cratita care s-a racit si se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana se face maroniu (cam 30 de minute).



Cand se scoate din cuptor, se adauga si esenta de rom si se lasa la racit la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, se rastoarna intr-un vas adanc, apoi se da la frigider.



Se serveste rece.



Pofta Buna!



Reteta o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/crema-de-zahar-ars.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema de zahar ars tort

Crema de zahar ars tort

Se iau 4 linguri de zahar se pun intr-o cratita la topit,cand sa topit tapetam pereti cratitei si

7 voturi    14 comentarii
1h 50 min
Torturi
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

14 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • zahar: 5 linguri pentru ars + 3 linguri pentru compozitie
  • 8 oua
  • ½ sticluta esenta de rom
  • optional: zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Serbet din smochine Serbet din smochine

Smochinele se spala se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Spalam fructele si le scurgem bine de apa. Le punem intr-o cratita incapatoare impreuna cu zaharul. Lasam fructele cateva ore pana

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Supa de rosii