Pentru ca azi sunt Sanzienele, am pregatit aceasta reteta. In copilarie, ne racoream cu acest desert in zilele calde de vara, iar azi mama m-a invatat cum sa-l fac si eu :)
Preparare: Se ard 5 linguri de zahar intr-o cratita mare, rotunda, pana se face caramel si se roteste cratita ca acest caramel sa acopere si peretii cratitei, insa manuiti totul cu grija, pentru ca este fierbinte! Apoi se lasa cratita deoparte, sa se raceasca.
Se fierbe laptele. Apoi, se bat bine cu un tel ouale cu cele 3 linguri de zahar (plus 1 pliculet de zahar vanilat, daca doriti) si se adauga laptele cald cu polonicul peste oua. Nu-l puneti pe tot odata, sa nu se branzeasca. Se bate cu telul tot timpul.
Se pune amestecul in cratita care s-a racit si se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana se face maroniu (cam 30 de minute).
Cand se scoate din cuptor, se adauga si esenta de rom si se lasa la racit la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, se rastoarna intr-un vas adanc, apoi se da la frigider.
Se serveste rece.
Pofta Buna!
Reteta o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/crema-de-zahar-ars.html
Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakesCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii