autor:

Anca E. Voicu

» » , , Dulciuri diverse, Mancaruri pentru copii, Spume si creme dulci

Crema de zahar ars

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2015

Ingrediente
1 litru de lapte, zahar: 5 linguri pentru ars + 3 linguri pentru compozitie, 8 oua, ½ sticluta esenta de rom, optional: zahar vanilat

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru ca azi sunt Sanzienele, am pregatit aceasta reteta. In copilarie, ne racoream cu acest desert in zilele calde de vara, iar azi mama m-a invatat cum sa-l fac si eu :)



Preparare: Se ard 5 linguri de zahar intr-o cratita mare, rotunda, pana se face caramel si se roteste cratita ca acest caramel sa acopere si peretii cratitei, insa manuiti totul cu grija, pentru ca este fierbinte! Apoi se lasa cratita deoparte, sa se raceasca.



Se fierbe laptele. Apoi, se bat bine cu un tel ouale cu cele 3 linguri de zahar (plus 1 pliculet de zahar vanilat, daca doriti) si se adauga laptele cald cu polonicul peste oua. Nu-l puneti pe tot odata, sa nu se branzeasca. Se bate cu telul tot timpul.

Se pune amestecul in cratita care s-a racit si se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana se face maroniu (cam 30 de minute).



Cand se scoate din cuptor, se adauga si esenta de rom si se lasa la racit la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, se rastoarna intr-un vas adanc, apoi se da la frigider.



Se serveste rece.



Pofta Buna!



Reteta o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/crema-de-zahar-ars.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema de zahar ars in cupe de mar

Crema de zahar ars in cupe de mar

Mai intai pregatim merele. In partea de deasupra taiem un capac, apoi cu ajutorul unei linguri de

15 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars speciala

Crema de zahar ars speciala

1. Se caramelizeaza cele 4 linguri de zahar intinzandu-se neaparat pe marginea cratitei dupa care

16 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • zahar: 5 linguri pentru ars + 3 linguri pentru compozitie
  • 8 oua
  • ½ sticluta esenta de rom
  • optional: zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

9 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Inimioare pline de savoare Inimioare pline de savoare

*Aluat: 1.Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil. 2.Adaugam untul foarte rece taiat in bucatele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu de portocalã Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana. Cu ocazia vizitei

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Sirop de mure