autor:

Explora Cuisine

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars in miniforme

Autor: Explora Cuisine (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Explora Cuisine (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 martie 2011

Ingrediente
* 1/2 cana zahar tos, * 1/4 cana zahar tos, * 2 oua, * 1 cana lapte, * vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu il ardem, pentru ca devine amar.

Turnam zaharul ars in formele alese (ale mele au aproximativ 250 ml) si rotim formele pentru a uniformiza zaharul.

Intre timp mixam laptele cu ouale si zaharul ramas (1/4 cana) si vanilia, mixam bine si punem in mod egal aceasta compozitie peste zaharul ars in forme.

Punem apa fierbinte in tava, pana cand ajunge la jumatatea miniformei, pe exterior si dam la cuptorul preincins la 180 grade pe raftul de jos pentru 35-45 minute (in functie de cum arde cuptorul)

Este gata cand incepe sa prinda o culoare aurie deasupra. Chiar daca inca e putin moale se va intari cat va sta la frigider. Le scoatem pe un servet si le lasam sa se raceasca, dupa care le punem infrigider pentru minim 4 ore.

Este un desert foarte aromat si simplu de facut care va va incanta papilele gustative :) Bon appetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars in miniforme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu gem si nuca

Tarta cu gem si nuca

1. 2 galbenusuri + 1 ou intreg se amesteca cu zaharul, untul topit, esnta de rom dupa gust, praful

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Dulceata de capsune

Dulceata de capsune

Capsunele curatate de codite,puse intr-o sita,spalate su jet cu apa rece,se pun in vasul pentru dulceata

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Coco Rom , 21 octombrie 2013

    * 1/2 cana zahar tos * 1/4 cana zahar tos undeva este o greșeală ! ghici !

  • Explora Cuisine

    Explora Cuisine (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

    Multumesc Lia tare mult :) am vrut ceva ce sa se faca singur si in cantitate mica :)

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 martie 2011

    Hmmmmmmmm ce bine arata! si ce pofta mi-ai facut... Felicitari ! *****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • * 1/2 cana zahar tos
  • * 1/4 cana zahar tos
  • * 2 oua
  • * 1 cana lapte
  • * vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Explora Cuisine
Beef Bourguignon

Beef Bourguignon

Incingem cuptorul la 200 grade C. Mai intai curatam ceapa si morcovii, taiem marunt ceapa, iar

6 voturi    2 comentarii
3h 15 min
Mancaruri cu carne
Chec cu banane simplu

Chec cu banane simplu

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Curatam bananele de coaja si le mixam. Adaugam zaharul si

6 voturi    3 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Varza de Bruxelles cu blue cheese

Varza de Bruxelles cu blue cheese

Mai intai curatam varza (daca e nevoie) si o spalam si o taiem in jumatate (bucatile mai mari). Tocam

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Explora Cuisine (Chef de cuisine)

Multumesc Lia tare mult :) am vrut ceva ce sa se faca singur si in cantitate mica :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Ciocolatina