autor:

Explora Cuisine

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars in miniforme

Autor: Explora Cuisine (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Explora Cuisine (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 martie 2011

Ingrediente
* 1/2 cana zahar tos, * 1/4 cana zahar tos, * 2 oua, * 1 cana lapte, * vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu il ardem, pentru ca devine amar.

Turnam zaharul ars in formele alese (ale mele au aproximativ 250 ml) si rotim formele pentru a uniformiza zaharul.

Intre timp mixam laptele cu ouale si zaharul ramas (1/4 cana) si vanilia, mixam bine si punem in mod egal aceasta compozitie peste zaharul ars in forme.

Punem apa fierbinte in tava, pana cand ajunge la jumatatea miniformei, pe exterior si dam la cuptorul preincins la 180 grade pe raftul de jos pentru 35-45 minute (in functie de cum arde cuptorul)

Este gata cand incepe sa prinda o culoare aurie deasupra. Chiar daca inca e putin moale se va intari cat va sta la frigider. Le scoatem pe un servet si le lasam sa se raceasca, dupa care le punem infrigider pentru minim 4 ore.

Este un desert foarte aromat si simplu de facut care va va incanta papilele gustative :) Bon appetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars in miniforme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu mere si branza de vaci

Tarta cu mere si branza de vaci

Pentru aceasta tarta m-am inspirat dintr-o reteta a Mihaelei Simandan. Mod de preparare aluat Batem

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Aluatul: Intr-un bol punem faina. Facem o gropita in mijloc, punem drojdia, 3-4 linguri lapte caldut

4 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Coco Rom , 21 octombrie 2013

    * 1/2 cana zahar tos * 1/4 cana zahar tos undeva este o greșeală ! ghici !

  • Explora Cuisine

    Explora Cuisine (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

    Multumesc Lia tare mult :) am vrut ceva ce sa se faca singur si in cantitate mica :)

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 martie 2011

    Hmmmmmmmm ce bine arata! si ce pofta mi-ai facut... Felicitari ! *****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • * 1/2 cana zahar tos
  • * 1/4 cana zahar tos
  • * 2 oua
  • * 1 cana lapte
  • * vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Explora Cuisine
Beef Bourguignon

Beef Bourguignon

Incingem cuptorul la 200 grade C. Mai intai curatam ceapa si morcovii, taiem marunt ceapa, iar

6 voturi    2 comentarii
3h 15 min
Mancaruri cu carne
Chec cu banane simplu

Chec cu banane simplu

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Curatam bananele de coaja si le mixam. Adaugam zaharul si

6 voturi    3 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Varza de Bruxelles cu blue cheese

Varza de Bruxelles cu blue cheese

Mai intai curatam varza (daca e nevoie) si o spalam si o taiem in jumatate (bucatile mai mari). Tocam

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Explora Cuisine (Chef de cuisine)

Multumesc Lia tare mult :) am vrut ceva ce sa se faca singur si in cantitate mica :)

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu ciocolata