Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu il ardem, pentru ca devine amar.
Turnam zaharul ars in formele alese (ale mele au aproximativ 250 ml) si rotim formele pentru a uniformiza zaharul.
Intre timp mixam laptele cu ouale si zaharul ramas (1/4 cana) si vanilia, mixam bine si punem in mod egal aceasta compozitie peste zaharul ars in forme.
Punem apa fierbinte in tava, pana cand ajunge la jumatatea miniformei, pe exterior si dam la cuptorul preincins la 180 grade pe raftul de jos pentru 35-45 minute (in functie de cum arde cuptorul)
Este gata cand incepe sa prinda o culoare aurie deasupra. Chiar daca inca e putin moale se va intari cat va sta la frigider. Le scoatem pe un servet si le lasam sa se raceasca, dupa care le punem infrigider pentru minim 4 ore.
Este un desert foarte aromat si simplu de facut care va va incanta papilele gustative :) Bon appetit!
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii