autor:

AlexandraT

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars (mica)

Autor: AlexandraT (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AlexandraT (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 decembrie 2009

Ingrediente
3 oua, 100 gr zahar, 500 ml lapte, 80-100 gr zahar brun pt caramel (depinde de gustul fiecaruia, mai dulce sau mai putin dulce), coaja rasa de portocala sau/si coaja rasa de lamaie, zahar vanilat, esenta de rom sau/si vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

In primul rand se aprinde cuptorul si se lasa focul mic sa se incalzeasca in timp ce voi preparati.
Ouale se bat bine(galbenus+albus) si se adauga zaharul (cele 100gr),zaharul vanilat,coaja rasa,aromele, se amesteca bine cu mixerul, se lasa cam 15 minute sa se mai topeasca zaharul si apoi se mixeaza pana zaharul se topeste complet. Dupa ce zaharul s-a omogenizat, adaugati laptele, amestecati din nou si apoi turnati compozitia in cratita pregatita conform celor de mai jos.
In pauza dintre \"mixaje\" se pune intr-o cratita mai joasa zaharul brun si se pune pe foc foarte mic. Se caramelizeaza zaharul, aveti grija sa nu il caramelizati prea tare ca devine amar si da un gust ciudat produsului final. Se intinde caramelul pe toata suprafata cratitei si se lasa la racit.
Cuptorul e deja incins, nu uitati ca focul trebuie sa fie cel mai mic, puneti cratita in cuptor de preferinta pe gratarul de la mijloc si rabdati cam 35 de minute pana se face. Dupa ce o scoateti de la cuptor mai trebuie rabdat inca vreo 2 ore ca e mai buna rece ca se intrepatrund mai bine aromele.
Recomandari:
- puteti folosi orice tip de zahar dar parca cu cel brun nu iese atat de lesinator de dulce
- zaharul din compozitie trebuie topit ca sa nu iasa crema de culoare maronie in partea de jos
- nu raciti fortat crema adica bagat la frigider, eventual puteti sa o puneti intr-un vas cu apa la temperatura camerei
- consumati cu moderatie ca ingrasa :)

Spor la treaba si Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars (mica)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Grea de ciocolata cu stafide si nuca

Grea de ciocolata cu stafide si nuca

Recomandare pentru iubitorii de ciocolata, o combinatie de arome: ghimbir, cardamon,ciocolata si

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Umplutura:Se amesteca 250gr.zahar,400gr.nuci tocate cu cutitul,100gr.nuci tocate la masina,un pliculet

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Foarte buna crema de zahar ars...si racoritoare...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 80-100 gr zahar brun pt caramel (depinde de gustul fiecaruia
  • mai dulce sau mai putin dulce)
  • coaja rasa de portocala sau/si coaja rasa de lamaie
  • zahar vanilat
  • esenta de rom sau/si vanilie

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Foarte buna crema de zahar ars...si racoritoare...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Pasca cu branza si ciocolata