autor:

Adina Amironesei

» » Spume si creme dulci

Crema de zahar ars speciala

Autor: Adina Amironesei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina Amironesei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2010

Ingrediente
1,5 l lapte, 10 oua, 10 linguri zahar (pentru compozitie), 4 linguri zahar (pentru caramelizat), 5 linguri faina, 2 plicuri zahar vanilat, un praf de sare (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

16 voturi

Mod de preparare

1. Se caramelizeaza cele 4 linguri de zahar intinzandu-se neaparat pe marginea cratitei dupa care se lasa sa se raceasca ;
2. Se pune laptele la fiert (in caz ca necesita fierbere)iar dupa se lasa la racit ;
3. Se separa galbenusurile de albusuri ;
4. Se freaca galbenusurile cu 5 linguri de zahar pana devin o crema ;
5. Se bat spuma albusurile cu celelalte 5 linguri de zahar (din cele zece) ;
6. Se amesteca “crema” de galbenusuri cu albusurile batute spuma si apoi cu cele 5 linguri de faina treptat (in ploaie) ;
7. In continuare se amesteca laptele (aproape rece) cu compozitia de mai sus ;
8. Amestecul obtinut se pune in cratita cu zahar caramelizat si racit si se da la cuptor pentru 55 minute la foc potrivit.

Diferenta intre acesta crema de zahar ars si celelalte consta in faptul ca faina ii confera cremei o consistenta convenabila ce determina si un aspect deosebit...(nu se faramiteaza)
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars speciala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema de zahar ars cu mere

Crema de zahar ars cu mere

Se curata merele si se taie felii potrivit de groase. Se caramelizeaza 200 g zahar si se prelinge

5 voturi    8 comentarii
50 min
Spume si creme dulci
Salata de stafide, mere si smochine

Salata de stafide, mere si smochine

Speli stafidele si smochinele si le inmoi in putina apa.Le lasi sa stea 12 ore.Apoi le scurgi de

17 voturi    9 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 08 februarie 2014

    Foarte apetisanta!!!!!!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Foarte frumos arata si este si tare buna.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Foarte gustoasa! Eu insa nu adaug faina.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Foarte buna,si eu pun faina.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Foarte buna.O sa incerc si eu cu faina.....

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      e foarte buna

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      interesanta reteta,am s-o incerc desi personal o prefera pe cea fara faina,deocamdata.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Waw ce bunatate!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Cam la fel fac si eu crema de zahar ars..... imi place cum arata.....:)

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Ce pofta mare mi-ai facut!!!!!delicioasa mmmm..........ai votul meu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Hmm,ce bine arata...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1,5 l lapte
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar (pentru compozitie)
  • 4 linguri zahar (pentru caramelizat)
  • 5 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Adina Amironesei
Tort de mere special

Tort de mere special

etapa I. - se curata merele de coaja si de casuta de simburi cu un cutit special (cilindric, capabil

98 voturi    21 comentarii
1h
Torturi
Cremsnit rapid si simplu de preparat

Cremsnit rapid si simplu de preparat

Se pregateste crema astfel : -din cantitatea totala de lapte (pasteurizat=gata fiert) se opresc

61 voturi    20 comentarii
35 min
Prajituri
Legume la cuptor - reţetă specială

Legume la cuptor - reţetă specială

1. broccoli (sau conopida) se spala si se fierbe aprox. 5 minute in apa cu sare, se scurge si se

22 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Retete de post

COSTEO (Chef de cuisine)

Foarte apetisanta!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Jeleu de ciocolata