1. Se caramelizeaza cele 4 linguri de zahar intinzandu-se neaparat pe marginea cratitei dupa care se lasa sa se raceasca ;
2. Se pune laptele la fiert (in caz ca necesita fierbere)iar dupa se lasa la racit ;
3. Se separa galbenusurile de albusuri ;
4. Se freaca galbenusurile cu 5 linguri de zahar pana devin o crema ;
5. Se bat spuma albusurile cu celelalte 5 linguri de zahar (din cele zece) ;
6. Se amesteca “crema” de galbenusuri cu albusurile batute spuma si apoi cu cele 5 linguri de faina treptat (in ploaie) ;
7. In continuare se amesteca laptele (aproape rece) cu compozitia de mai sus ;
8. Amestecul obtinut se pune in cratita cu zahar caramelizat si racit si se da la cuptor pentru 55 minute la foc potrivit.
Diferenta intre acesta crema de zahar ars si celelalte consta in faptul ca faina ii confera cremei o consistenta convenabila ce determina si un aspect deosebit...(nu se faramiteaza)
Pofta buna !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii