Se iau 4 linguri de zahar se pun intr-o cratita la topit,cand sa topit tapetam pereti cratitei si se lasa la rece pina se aude pocanind.
Se pune laptele la incalzit intr-o oala cu 8 linguri de zahar,intr-o farfurie spargem oauale si le batem cu un praf de sare si cele 3 plicuri de zahar vanilat. Se pune totul peste laptele caldut si se amesteca bine.
Cand zaharul este racit se toarna laptele in cratita si se da la cuptor 1 ora la foc potrivit sa se intareasca.
Se lasa sa se raceasaca in cratita si dupa ce sa racit il rasturnam pe o tava ratunda.
Intr-un vas inalt se toarna 150ml lapte rece, se torna continutul plicului peste lapte, se amesteca cu mixerul la viteza mica la inceput, apoi se bate la viteza mare. Se orneaza crema de zahar ars cu frisca si se rade ciocolata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii