Crema de zahar ars tort

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Crema de zahar ars tort

Ingrediente

  • 1,150 kg lapte
  • 12 linguri zahar
  • 8 oua
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic praf de frisca
  • 1 cicolata menaj

Mod de preparare

Se iau 4 linguri de zahar se pun intr-o cratita la topit,cand sa topit tapetam pereti cratitei si se lasa la rece pina se aude pocanind.

Se pune laptele la incalzit intr-o oala cu 8 linguri de zahar,intr-o farfurie spargem oauale si le batem cu un praf de sare si cele 3 plicuri de zahar vanilat. Se pune totul peste laptele caldut si se amesteca bine.

Cand zaharul este racit se toarna laptele in cratita si se da la cuptor 1 ora la foc potrivit sa se intareasca.

Se lasa sa se raceasaca in cratita si dupa ce sa racit il rasturnam pe o tava ratunda.

Intr-un vas inalt se toarna 150ml lapte rece, se torna continutul plicului peste lapte, se amesteca cu mixerul la viteza mica la inceput, apoi se bate la viteza mare. Se orneaza crema de zahar ars cu frisca si se rade ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise