autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CREMA PENTRU CREMES

Autor: gabriela stoican (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela stoican (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
1 l. lapte, 4 oua, 4 linguri faina, 6 linguri zahar, 2 zahar vanilat, 1 lingurita unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

121 voturi

Mod de preparare

se pune la fiert laptele:se freaca 4 galbenusuri cu 6 linguri zahar, se adauga faina (cernuta) si laptele fiert: se pune pe foc si cand s-a ingrosat se adauga cele 4 albusuri batute spuma, mestecandu-se mereu : se mai lasa cateva minute pe foc si se adauga zaharul vanilat si untul. : se lasa la racit si se umplu foile de cremes
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA PENTRU CREMES" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete de la mama

Cornulete de la mama

Se dilueaza drojdia cu apa. Se adauga smantana si sarea. Se amesteca bine si se adauga faina.

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu foi subtiri si mere sau varza

Placinta cu foi subtiri si mere sau varza

Apa calduta se amesteca cu uleiul si otetul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt . Rezulta

45 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Farcas , 03 septembrie 2014

    foarte gustoasa crema

  • Fara foto

    Lăcrămioara Cala , 23 aprilie 2014

    Dragilor,mie mi-a ieșit.Am urmat întocmai pașii,dar către sfârșit am mai adăugat zahăr pudră,îmi place mai dulce și esență de vanilie tot după gust.Minunată,rapidă.Mulțumesc,Gabriela Stoican!

  • Fara foto

    io , 31 mai 2010

    reteta e total eronata ,am incercat aseara si k sa se ingroase a mai trebuit sa mai pun un galbenus de ou si vreo 5 lg de faina.nu mai induceti lumea in eroare mai fratilor!!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

121 voturi

Ingrediente

  • 1 l. lapte
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 1 lingurita unt

Raporteaza reteta

Fara foto

io

reteta e total eronata ,am incercat aseara si k sa se ingroase a mai trebuit sa mai pun un galbenus de ou si vreo 5 lg de faina.nu mai induceti lumea in eroare mai fratilor!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Poale in brau