autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CREMA PENTRU CREMES

Autor: gabriela stoican (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela stoican (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
1 l. lapte, 4 oua, 4 linguri faina, 6 linguri zahar, 2 zahar vanilat, 1 lingurita unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

121 voturi

Mod de preparare

se pune la fiert laptele:se freaca 4 galbenusuri cu 6 linguri zahar, se adauga faina (cernuta) si laptele fiert: se pune pe foc si cand s-a ingrosat se adauga cele 4 albusuri batute spuma, mestecandu-se mereu : se mai lasa cateva minute pe foc si se adauga zaharul vanilat si untul. : se lasa la racit si se umplu foile de cremes
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA PENTRU CREMES" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta dolongaci (creata)

Placinta dolongaci (creata)

Se formeaza coca si se intinde subtire ca un taitel. Se rade branza pe toata suprafata foii. Atentie!

4 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura inteligenta

Prajitura inteligenta

Incorporez galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si esenta.Intre timp topesc untul in 50 g lapte,

32 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Farcas , 03 septembrie 2014

    foarte gustoasa crema

  • Fara foto

    Lăcrămioara Cala , 23 aprilie 2014

    Dragilor,mie mi-a ieșit.Am urmat întocmai pașii,dar către sfârșit am mai adăugat zahăr pudră,îmi place mai dulce și esență de vanilie tot după gust.Minunată,rapidă.Mulțumesc,Gabriela Stoican!

  • Fara foto

    io , 31 mai 2010

    reteta e total eronata ,am incercat aseara si k sa se ingroase a mai trebuit sa mai pun un galbenus de ou si vreo 5 lg de faina.nu mai induceti lumea in eroare mai fratilor!!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

121 voturi

Ingrediente

  • 1 l. lapte
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 1 lingurita unt

Raporteaza reteta

Fara foto

io

reteta e total eronata ,am incercat aseara si k sa se ingroase a mai trebuit sa mai pun un galbenus de ou si vreo 5 lg de faina.nu mai induceti lumea in eroare mai fratilor!!!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Rulouri cu gem/dulceata