autor:

Dachman Laura

» » , , , Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Creme caramel cu rubarba si topping crocant

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iulie 2010

Ingrediente
Pentru creme caramel, 300 ml lapte, 1 fir de rozmarin, 150 gr zahar, 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma, 2 oua, , Pentru rubarba, 200 gr zahar, 200 ml lichior de caspuni, 4 x anason stelat, 1 baton de vanilie, 3 tije de rubarba, taiate in bastonase, , Pentru topping, 50 gr faina, 1 lingurita zahar vanilat bourbon, 25 gr unt rece

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 190°C. Tapeteaza o tavita cu foaie de copt.Pentru topping, amesteca faina cu zaharul apoi cu untul taiat bucatele pana cand se formeaza un aluat sfaramicios.Presara aluatul pe foaia de copt si coace-l 8-12 minute pana cand s-a rumenit usor.Pune topping-ul deoparte si redu temperatura cuptorului la 150°C.
Pentru creme caramel, pune laptele la fiert impreuna cu rozmarinul apoi ia-l de pe foc si lasa-l la infuzat 15-20 minute dupa care indeparteaza rozmarinul.Caramelizeaza 100 gr zahar si imparte caramelul obtinut in 4 vase mici cu capaciatatea de 150 ml.Intr-un vas bate ouale cu 50 gr zahar si 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma.Toarna in fir subtire laptele peste oua, batand continuu.Imparte acest amestec in vasele cu caramel apoi da totul la copt 35-40 minute. Lasa creme caramel sa se raceasca la temperatura camerei dupa care da-le la rece peste noapte.
Pentru rubarba, pune intr-o cratita pe foc potrivit zaharul cu lichiorul de caspuni, anasonul stelat si semintele de vanilie razuite, adaugand si batonul de vanilie.Lasa totul sa fiarba pana cand s-a format un sirop.Adauga rubarba si las-o sa fiarba pana cand incepe sa se inmoaie.Indeparteaza apoi batonul de vanilie si anasonul si pune totul deoparte.
Pentru servire, rastoarna cate un creme caramel rece pe farfurie.Langa acesta aseaza cateva bastonase de rubarba cu sirop iar in final presara rubarba cu topping crocant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creme caramel cu rubarba si topping crocant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Inghetata de caramel

Inghetata de caramel

1. Se amesteca intr-o cratita vanilia, laptele, frisca si laptele condensat, apoi se pun pe foc potrivit

19 voturi    9 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Tiramisu cu fructe de pãdure

Tiramisu cu fructe de pãdure

Este un desert pe care il apreciem vara, când este asa de cald si avem nevoie de "ceva rece". La

16 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    Foarte buna si aromata !!!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Arata grozav!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru creme caramel
  • 300 ml lapte
  • 1 fir de rozmarin
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma
  • 2 oua
  • Pentru rubarba
  • 200 gr zahar
  • 200 ml lichior de caspuni
  • 4 x anason stelat
  • 1 baton de vanilie
  • 3 tije de rubarba
  • taiate in bastonase
  • Pentru topping
  • 50 gr faina
  • 1 lingurita zahar vanilat bourbon
  • 25 gr unt rece

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Floare de colt (Chef de cuisine)

Foarte buna si aromata !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Unt de alune de padure