autor:

dicarmencitta1957

» » Dulciuri diverse

Creme Ole cu capsuni in foietaj

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2010

Ingrediente
1 pachet foietaj de placinta(1 kg-2 foi)., 2 plicuri de creme ole cu gust de vanilie., 1 kg de capsuni., 500 ml lapte(pentru creme ole)., zahar brun pentru capsuni.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

15 voturi

Mod de preparare

Curatam capsunile si le spalam bine,apoi le lasam cu zahar brun,intr-un castron.Am pus cateva linguri generoase de zahar brun.Separat facem creme ole conform cu indicatiile de pe plic.Eu am pus 500 ml de lapte la doua plicuri de creme ole.In instructiuni spun ca se pun 400 ml lapte la 1 plic, dar mi se pare foarte mult lapte,asa ca am pus 500 ml la 2 plicuri.Pregatim foietajul de placinta,il taiem ca pentru o impletitura,lasand pe mijloc un spatiu cam de 10 cm pentru crema ole si capsuni.Punem intai crema de vanilie si apoi capsunile scurse de zeama care au lasat-o de la zahar,dupa care trecem la impletirea aluatului.Bagam tava la cuptor pentru 50 sau 60 de minute.Eu de obicei fac testul cu scobitoarea,dar se vede si cand este gata,pentru ca se rumeneste si miroase super cand se coace.Am servit-o cu doua cupe de inghetata de cacao cu vanilie.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Creme Ole cu capsuni in foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Fisca se bate, se amesteca cu mascarpone si cu mierea. Se face cafeaua, se raceste si se pune in

5 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Alt fel, de dulce

Alt fel, de dulce

Maruntim curmalele si lasam cateva si sub forma de felii pentru decor. Ungem cu unt o tava mai

8 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Imi place !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Draga Amic,imi pare bine ca mi-ai atras atentia si iti multumesc.Daca eu pentru un punct pe care il pun dupa titlu sunt atentionata,dar altii care sunt pur si simplu agramati ii vezi?Ar fi corect sa le atragi si lor atentia(stiu ca esti de la support).

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      amic , 26 mai 2010

      Trebuie sa fie un deliciu crema ta Carmene. Imi plac retetele tale. Am tot cautat o adresa de mail sa te rog ceva, dar nu am gasit. Sunt silit sa intervin acum, aici. Auzi, nu mai pune punct dupa titlul retetei. Nu se foloseszte punctul final in titlu. Este suparator. Mii de scuze. Uite si pe la colegi.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Bun, bun, capsunele cu foietaj si crema Ole. Delicios.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      O minunatie de desert...

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      ce bine arata ,mi-ati dat o idee foarte buna ,

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Mmmmm, O bunatate de desert..... super.....Felicitari!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      wow !!, ce bucurie pe copii si, de ce nu ?, pe indragostiti ?????, mai trebuie frisca si filmuletul erotic e gata !!!!!. Am si eu o reteta cu capsuni si aluat in foietaj, pe care o voi posta cand pretul la capsuni va mai scadea un picutz !!!!!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Simplu si bun,merita testat!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Un desert f.elegant. O frumusete si o bunatate;iar cu inghetata de cacao..............n-am cuvinte.Capsunile "se inteleg bine" cu ciocolata sau cacao.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Delicios!am sã experimentez cât de curând,sunt fan foietaje,ne place f.mult si se face repede,felicitãri!

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Superba!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Buna si ... de sezon.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Waw, cred ca este delicioasa, arata grozav !

    • Fara foto

      COSTY HUNNY , 25 mai 2010

      Arata tare bine...........!!!!!!!felicitari

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj de placinta(1 kg-2 foi).
  • 2 plicuri de creme ole cu gust de vanilie.
  • 1 kg de capsuni.
  • 500 ml lapte(pentru creme ole).
  • zahar brun pentru capsuni.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Amandine cu glazura de caramel