Crenvusti in aluat

Fierbem crenvustii cateva minute.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Crenvusti in aluat

Ingrediente

  • 10 crenvusti
  • 1/2 pliculet de drojdie uscata
  • 1 cescuta cu lapte
  • sare
  • un albus de ou
  • 1 cubulet de unt/margarina
  • faina cat cuprinde
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou+2 linguri de lapte
  • sare grunjoasa
  • susan

Mod de preparare

Fierbem crenvustii cateva minute. Intre timp, punem intr-un bol laptele caldut si rasturnam drojdia; asteptam cateva minute pana se dizolva.

Dupa acest timp, punem untul topit si caldut, sare, albusul de ou si faina putin cate putin pana formam un aluat elastic si usor de intins, fara sa se lipeasca.

Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, intindem aluatul intr-o foaie, nu foarte subtire si o taiem fasii. Fiecare crenvusti il invelim in aluat si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ii ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele si presaram deasupra sarea grunjoasa si susan.

Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Foarte buni la micul dejun cu un iaurt de baut!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor