crenvusti in aluat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Un pachetel de drojdie
  • 1 pahar lapte
  • 7 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri cu varf de smantana
  • aproximativ 3,5 pahare de faina
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 0.5 lingurita de sare

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas drojdia cu laptele, pana cand se topeste drojdia. Se pun celelate ingrediente, se formeaza un aluat moale, se pune la frigider pana dimineata.

Dimineata se scoate din frigider, se lasa putin la temperatura camerei, apoi se formeaza lipii. Pe fiecare lipie se pune un crenvust sau o jumatate. Se lasa sa se odihneasca 5-10 min, se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise