Se decortichează creveţii şi se curaţă de intestine - dacă aveţi creveţi gata prajiţi şi/sau congelaţi cu atât mai bine. Se pun creveţii decorticaţi într-un castron şi se amestecă cu albusul de ou şi cu amidonul. Într-o tigaie se pune la încins ulei şi se prăjesc creveţii. Sunt gata în cateva minute, capătă o uşoară culoare roz. Se scot şi se scurg de surplusul de ulei.
Se pun la încins 2-3 linguri de ulei şi se pun legumele cu liguriţa de zahăr. Se amestecă 3 minute apoi se scot şi se pun în mijlocul farfuriei. Pot fi legume combinate, mazăre, fasole verde, broccoli, etc.
În aceeaşi tigaie se lasă 2 linguri de ulei şi se adaugă ghimbirul tocat şi ceapa taiată fin. Se amestecă 1 minut şi se adaugă creveţii. Se mai amestecă încă 1 min şi se pune sosul de soia, vinul de orez. Se pun jumătate din creveţi pe farfurie. Cealalata jumătate se amestecă cu lingura de pastă de tomate, pe foc, până se fac roşii, aproximativ înca 1 minut.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii