autor:

elucubratii culinare

» » Mancaruri cu peste

Creveți gratinați cu spanac

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Ingrediente
1 ceapă,, 1 lingură unt,, 150 ml vin alb sec,, 200 ml apă,, 200 ml frișcă lichidă,, 300 g creveți,, 1/2 lămâie,, 300 g spanac congelat,, 1 lingură unt,, 50 g cașcaval,, sare,, piper proaspăt măcinat.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește într-o lingură de unt, până devine aurie.
Adăugăm apa și lăsăm să fiarbă 10 minute la foc potrivit.
Adăugăm vinul și mai lăsăm să fiarbă 5 minute.
Adăugăm frișca și mai lăsăm 2-3 minute pe foc până se leagă sosul.
Spanacul decongelat se pune la călit într-o lingură de unt pentru 1-2 minute - ar fi de preferat să aveți spanac întreg nu tocat foarte mărunt cum am avut eu :(
Creveții se spală bine în mai multe ape, se condimentează cu sare și piper și se stropesc cu zeama de la jumătate de lămâie.
Preîncălzim cuptorul la 200 grade C.
Într-o tavă termorezistentă adăugăm spanacul și aranjăm creveții pe toată suprafața tăvii.
În sosul pregătit adăugăm cașcavalul ras și condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
Turnăm sosul peste creveți și dăm la cuptor pentru 25 minute.
Servim fierbinte cu multă pâine.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveți gratinați cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti  in vin rosé si sos picant de usturoi

Creveti in vin rosé si sos picant de usturoi

Intr-o cratitã (eu am folosit un vas de lut) se pune usturoiul la prãjit in uleiul de mãsline

5 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Pastravi prajiti

Pastravi prajiti

Se curata pastravii la interior si exterior ca orice alt tip de peste. Se sareaza si condimenteaza

9 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Ce bine arata...

Dificultate

Medie

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapă,
  • 1 lingură unt,
  • 150 ml vin alb sec,
  • 200 ml apă,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 300 g creveți,
  • 1/2 lămâie,
  • 300 g spanac congelat,
  • 1 lingură unt,
  • 50 g cașcaval,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

10 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ce bine arata...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Somon la cuptor