autor:

elucubratii culinare

» » Mancaruri cu peste

Creveți gratinați cu spanac

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Ingrediente
1 ceapă,, 1 lingură unt,, 150 ml vin alb sec,, 200 ml apă,, 200 ml frișcă lichidă,, 300 g creveți,, 1/2 lămâie,, 300 g spanac congelat,, 1 lingură unt,, 50 g cașcaval,, sare,, piper proaspăt măcinat.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește într-o lingură de unt, până devine aurie.
Adăugăm apa și lăsăm să fiarbă 10 minute la foc potrivit.
Adăugăm vinul și mai lăsăm să fiarbă 5 minute.
Adăugăm frișca și mai lăsăm 2-3 minute pe foc până se leagă sosul.
Spanacul decongelat se pune la călit într-o lingură de unt pentru 1-2 minute - ar fi de preferat să aveți spanac întreg nu tocat foarte mărunt cum am avut eu :(
Creveții se spală bine în mai multe ape, se condimentează cu sare și piper și se stropesc cu zeama de la jumătate de lămâie.
Preîncălzim cuptorul la 200 grade C.
Într-o tavă termorezistentă adăugăm spanacul și aranjăm creveții pe toată suprafața tăvii.
În sosul pregătit adăugăm cașcavalul ras și condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
Turnăm sosul peste creveți și dăm la cuptor pentru 25 minute.
Servim fierbinte cu multă pâine.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveți gratinați cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Hanusi prajiti

Hanusi prajiti

Guvidele negru marin cum este numit Hanusul traieste prin grotele formate de stabilopozi linga diguri,

6 voturi    13 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Racituri cu file de cod

Racituri cu file de cod

Curatam morcovul si il taiem in doua, la fel si pastarnacul. Ceapa o curatam si o spalam. Fileul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Ce bine arata...

Dificultate

Medie

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapă,
  • 1 lingură unt,
  • 150 ml vin alb sec,
  • 200 ml apă,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 300 g creveți,
  • 1/2 lămâie,
  • 300 g spanac congelat,
  • 1 lingură unt,
  • 50 g cașcaval,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

10 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ce bine arata...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Caras cu lamaie si usturoi la cuptor