Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește într-o lingură de unt, până devine aurie.
Adăugăm apa și lăsăm să fiarbă 10 minute la foc potrivit.
Adăugăm vinul și mai lăsăm să fiarbă 5 minute.
Adăugăm frișca și mai lăsăm 2-3 minute pe foc până se leagă sosul.
Spanacul decongelat se pune la călit într-o lingură de unt pentru 1-2 minute - ar fi de preferat să aveți spanac întreg nu tocat foarte mărunt cum am avut eu :(
Creveții se spală bine în mai multe ape, se condimentează cu sare și piper și se stropesc cu zeama de la jumătate de lămâie.
Preîncălzim cuptorul la 200 grade C.
Într-o tavă termorezistentă adăugăm spanacul și aranjăm creveții pe toată suprafața tăvii.
În sosul pregătit adăugăm cașcavalul ras și condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
Turnăm sosul peste creveți și dăm la cuptor pentru 25 minute.
Servim fierbinte cu multă pâine.
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii