autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Creveti cu sos dulce acrisor si cu mici la gratar

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 august 2009

Ingrediente
1 punga de creveti congelati., 12 mici(pentru gratar)., 1 kg cartofi (pentru cartofi natur la cuptor)., 50 gr unt., 2 linguri de smantana., 1/2 lamaie(pentru stors,adica 2 linguri zeama de lamaie)., 2 linguri ulei de masline extravirgin(pentru calit crevetii)., 2 linguri de Sos Pesto(Sos Agnesi Pesto Verde)., sare,piper roz proaspat macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se spala crevetii bine,se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Intr-o tigaie de teflon,punem 50 gr de unt,il topim bine pana se duce spuma pe care o face untul si apoi adaugam crevetii,pe care ii vom innabusi si apoi adaugam si smantana,zeama de la jumatate de lamaie stoarsa,sare si piper roz dupa gust. Separat curatam cartofii ii taiem cubulete,sau in ce forma dorim,punem cateva cubulete de unt pe deasupra,sare si piper roz proaspat macinat si 2 linguri de Sos Pesto(pe care il diluam cu putin lapte si il turnam pe deasupra cartofilor).Cartofii trebuie sa stea in cuptor intre 60-80 minute.Pe gratarul inalt cu apa,punem micii pe care ii vom intoarce, cand este nevoie.Pentru a fi bine copti se tin circa 30-40 minute,cine ii doreste mai suculenti,ii vor tine mai putin pe gratar.Aceasta combinatie,este ideea fiului meu.Sunt foarte gustosi micisori cu creveti si sos Agnesi Pesto Verde.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu sos dulce acrisor si cu mici la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 punga de creveti congelati.
  • 12 mici(pentru gratar).
  • 1 kg cartofi (pentru cartofi natur la cuptor).
  • 50 gr unt.
  • 2 linguri de smantana.
  • 1/2 lamaie(pentru stors,adica 2 linguri zeama de lamaie).
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin(pentru calit crevetii).
  • 2 linguri de Sos Pesto(Sos Agnesi Pesto Verde).
  • sare,piper roz proaspat macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumos, gustos!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Shaorma (à la Catalina)