Creveti flambati cu pastis

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 24 creveti roz intregi(congelati sau proaspeti)
  • 50 g unt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • ierburi de provence
  • 2 cl pastis
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Daca sunt congelati, crevetii se decongeleaza la temperatura ambianta sau in frigider peste noapte, se spala, se curata : se rupe capul si se taie usor pe spate pentru a gasi o vena neagra care trebuie indepartata(se trege usor de capat si iese singura), se pun la scurs pe servetele de bucatarie absorbante. Se pune intr-o tigaie jumatate din cantitatea de unt,uleiul de masline si se incalzeste pana nu mai este spuma si se pun crevetii la prajit 2-3 min pe fiecare parte, in functie de marimea lor, daca sunt proaspeti pana devin roz, daca sunt deja fierti, pana se incalzasc bine, dar nu trebuie prajiti prea mult timp pantru ca devin prea duri.In acelasi timp se pun ierburile de provence, sarea, piperul.Cand sunt gata, se stropesc cu pastisul si se da foc(foarte multa atentie cu focul,poate deveni foarte mare)Dupa ce s-a stins flacara, se indeparteaza de pe foc si se scot intr-o tavita ce se pune la cuptorul cald pentru a-i tine la cald. In aceeasi tigaie unde s-au prajit crevetii se pune restul de unt, inca putin de ierburi de provence si se face un sos, amestecand(se poate adauga putina smantana lichida pantru a avea mai mult sos). Se scot crevetii si se stropesc de sos. Se servesc imediat, cu un orez alb sau cu unt. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise