Daca sunt congelati, crevetii se decongeleaza la temperatura ambianta sau in frigider peste noapte, se spala, se curata : se rupe capul si se taie usor pe spate pentru a gasi o vena neagra care trebuie indepartata(se trege usor de capat si iese singura), se pun la scurs pe servetele de bucatarie absorbante. Se pune intr-o tigaie jumatate din cantitatea de unt,uleiul de masline si se incalzeste pana nu mai este spuma si se pun crevetii la prajit 2-3 min pe fiecare parte, in functie de marimea lor, daca sunt proaspeti pana devin roz, daca sunt deja fierti, pana se incalzasc bine, dar nu trebuie prajiti prea mult timp pantru ca devin prea duri.In acelasi timp se pun ierburile de provence, sarea, piperul.Cand sunt gata, se stropesc cu pastisul si se da foc(foarte multa atentie cu focul,poate deveni foarte mare)Dupa ce s-a stins flacara, se indeparteaza de pe foc si se scot intr-o tavita ce se pune la cuptorul cald pentru a-i tine la cald. In aceeasi tigaie unde s-au prajit crevetii se pune restul de unt, inca putin de ierburi de provence si se face un sos, amestecand(se poate adauga putina smantana lichida pantru a avea mai mult sos). Se scot crevetii si se stropesc de sos. Se servesc imediat, cu un orez alb sau cu unt. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii