autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Creveti in 2 culori cu legume

Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
500 g creveti, 1 albus, 1 lingura de amidon, 400 g legume congelate, 1 rasa lingurita zahar maro (light), 1 lingurita ghimbir tocat, 1 lingurita sos fasole iute (optional), 1 fir de ceapa verde, 1 lingura de sos de soia (light), 1 lingura de vin de orez chinezesc, 1 lingura de pasta de rosii

Dificultate: Medie Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se decorticheaza crevetii si se curata de intestine - daca aveti creveti gata prajiti si/sau congelati cu atat mai bine. Se pun crevetii decorticati intr-un castron si se amesteca cu albusul de ou si cu amidonul. Intr-o tigaie se pune la incins ulei si se prajesc crevetii. Sunt gata in cateva minute, capata o usoara culoare roz. Se scot si se scurg de surplusul de ulei.Se pun la incins 2-3 linguri de ulei si se pun legumele cu ligurita de zahar. Se amesteca 3 minute apoi se scot si se pun in mijlocul farfuriei. Pot fi legume combinate, mazare, fasole verde, broccoli, etc.In aceeasi tigaie se lasa 2 linguri de ulei si se adauga ghimbirul tocat si ceapa taiata fin. Se amesteca 1 minut si se adauga crevetii. Se mai amesteca inca 1 min si se pune sosul de soia, vinul de orez. Se pun jumatate din creveti pe farfurie. Cealalata jumatate se amesteca cu lingura de pasta de tomate, pe foc, pana se fac rosii, aproximativ inca 1 minut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti in 2 culori cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Saramura de crap

Saramura de crap

Pestele portionat se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore.

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste
Rondele de crap umplute cu sunca si cascaval

Rondele de crap umplute cu sunca si cascaval

Rondelele trebuie sa fie ceva mai mari ........de aproximativ 4-5 cm. Acestea se condimenteaza cu

2 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
219.99 lei
175.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g creveti
  • 1 albus
  • 1 lingura de amidon
  • 400 g legume congelate
  • 1 rasa lingurita zahar maro (light)
  • 1 lingurita ghimbir tocat
  • 1 lingurita sos fasole iute (optional)
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 lingura de sos de soia (light)
  • 1 lingura de vin de orez chinezesc
  • 1 lingura de pasta de rosii

Raporteaza reteta

Retete
de Dragoe Ana
Salata cu ton

Salata cu ton

Intr-un cstron se taie ceapa marunt se amesteca cu maioneza,maslinele(fara sambure) si porumb,sarea

12 voturi    4 comentarii
10 min
Salate cu peste
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul congelat se decongeleaza se scurge de apa, se amesteca cu o cutie de smantana, sare, piper

3 voturi    4 comentarii
20 min
Sosuri
Pizza hot!

Pizza hot!

Se unge blatul cu ketchup.Apoi intr.un bol se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    2 comentarii
45 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
File de crap la cuptor cu saramura