autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Creveti in vin rosé si sos picant de usturoi

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 13 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 13 iunie 2010

Ingrediente
1 pahar vin rosé sau alb, 1 cápátânã de usturoi tocat, 500 gr. miez de creveti, ulei de mãsline pt. prãjit, pastã de ardei sau 1 ardei rosu tocat, ardei iute proaspãt, piri piri, sos de soia, pãtrunjel sau coriandru tocat

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratitã (eu am folosit un vas de lut) se pune usturoiul la prãjit in uleiul de mãsline ,crevetii, vinul,se mai lasã putin...
Adaugã pasta de ardei sau ardeiul tocat, ardeiul iute tocat, piri, sos de soia (cam o lingurã)si lasã sã fiarbã pânã scade. Se pune foarte putinã sare sau vegeta.
Se ia de pe foc,desupra se pune pãtrunjelul tocat.
Se serveste pe loc neapãrat:))
Este un apritiv care cere si multã pâine...pt.sos:d
"Bucãtar"a fost si de data acesta sotul:))
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti in vin rosé si sos picant de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Platou marin cu Gazpacho si sparanghel

Platou marin cu Gazpacho si sparanghel

Creveti: Se pune apa cu zeama de la o lamaie la fiert. Se stinge focul si se tin crevetii decorticati

5 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Fish finger (file de peste pane)

Fish finger (file de peste pane)

Fileul de peste se curata bine, se taie bucati de cca 2/10 cm. Se stropeste cu zeama de lamaie (dupa

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    O bunatate !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Cred ca o sa traiti amandoi 100 de ani la cate fructe de mare mancati.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Cred ca sunt o bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 pahar vin rosé sau alb
  • 1 cápátânã de usturoi tocat
  • 500 gr. miez de creveti
  • ulei de mãsline pt. prãjit
  • pastã de ardei sau 1 ardei rosu tocat
  • ardei iute proaspãt
  • piri piri
  • sos de soia
  • pãtrunjel sau coriandru tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pastrav cu portocale si sos picant