Creveti si calamari cu legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Creveti si calamari cu legume

Ingrediente

  • 4 bucati de creveti
  • 2 bucati de calamar
  • 50 g de brocoli
  • 50 de g de morcovi
  • 50 de g de conopida
  • 2 bucati de urechi de lemn
  • 3 bucati de ciuperci aromate
  • ¼ ardei
  • Sare, zahar, amestec de condimente dupa gust
  • 2 linguri vin de orez
  • ½ lingurita de ghimbir tocat
  • ulei Arpis
  • supa de legume
  • Usturoi
  • Amidon

Mod de preparare

Intr-un wok se pune apa, iar cand aceasta da in clocot se adauga calamarul, crevetii si restul ingredientelor, si se lasa pe foc, dupa care se pun la scurs.

Intr-un alt woc se adauga cateva picaturi de ulei Arpis, se pune la calit ghimbirul tocat marunt, usturoiul si se adauga otetul de orez.

Se adauga supa de legume si se leaga cu amidon.

La sfarsit se adauga zaharul, sarea, piperul si alte amestecuri condimente (Vegeta).

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In aprilie, Restaurantul partener al proiectului este Nan Jing.

Reteta chinezeasca a fost oferita si preparata de Restaurantul Nan Jing si poate fi degustata zilnic, la restaurantul din cadrul hotelului Minerva din Str. Gheorghe Manu nr.2-4, Sector 1, Bucuresti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise