autor:

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Creveti si orz

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
1 lingura ulei de masline, 1 ceapa mare, tocata marunt, 3 catei de usturoi, tocati, 1 ardei gras verde, taiat cubulete, 1 ardei gras rosu, taiat cubulete, 1 dovleac mic (circa 700 g), fara coaja si taiat În bucati de 1 cm, 1 cana orz pentru gati re rapida, 1 1/4 lingurite sos de ardei rosu stil Louisiana, 1 lingurita sare, 1/4 lingurita cimbru uscat, 2 pachete (250 9 fiecare),varza verde tocata, inghetata, 1 cana rosii taiate din conserva, 450 9 creveti de marime medie, decorticati

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Într-o cratita, se Încalzeste uleiul la foc mic. Se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc, amestecând des, 7 minute sau pâna când ceapa este frageda. Se adauga ardeii grasi si dovleacul; se prajesc, amestecând des, 5 minute sau pâna când ardeii sunt crocanti-fragezi.
2. Se adauga orzul, sosul de ardei rosu, sarea, cimbrul si 3 1/3 cani de apa; se pun la fiert. Când dau in clocot se adauga varza si rosiile si se pun din nou la fiert. Când dau din nou În clocot. se face focul mic; se acopera si se fierb 10 minute sau pâna când este fiert orzul.
4. Se pun crevetii deasupra tocanei; se acopera si se fierb 4-5 minute sau pâna când sunt facuti crevetii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti si orz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • tocata marunt
  • 3 catei de usturoi
  • tocati
  • 1 ardei gras verde
  • taiat cubulete
  • 1 ardei gras rosu
  • taiat cubulete
  • 1 dovleac mic (circa 700 g)
  • fara coaja si taiat În bucati de 1 cm
  • 1 cana orz pentru gati re rapida
  • 1 1/4 lingurite sos de ardei rosu stil Louisiana
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 2 pachete (250 9 fiecare),varza verde tocata
  • inghetata
  • 1 cana rosii taiate din conserva
  • 450 9 creveti de marime medie
  • decorticati

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Tocana de peste (Caldeirada de peixe)