autor:

kok miori

» » Aperitive

Crochete de cartofi

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 10 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 10 august 2009

Ingrediente
pire din 4cartofi mari, 1plic de ceapa prajita din comert, 2 usturoi zdrobiti, 1/2 pahar de frunze de patrunjel tocate marunt, 150 gr de brinza Ementhal sau alta brinza galbena, putina sare ,piper, nucsoara,, 2 oua, 1pahar de faina, pesmet ptr crochete, ulei de prajit adinc.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune pireul de cartofi se amesteca cu ouale faina si restul componentelor pina este o compozitie omogena.Se pune uleiul sa se incalzeasca pina ce fierbe ,se ia cu lingura din compozitia de cartofi se da o forma (rotunda sau ovala)se tavalesc prin pesmet si se pun la prajit in ulei pina se rumenesc.Se scot cu lingura cu gauri pe hirtie absorbanta si se pot servi cu smintina sau iaurt proaspat si rece.Este ceva minunat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Aardappelkroketten-Crochete de cartofi

Aardappelkroketten-Crochete de cartofi

Aceste crochete sunt foarte populare aici in Belgia,de altfel precum cartofii prajiti(frites),sunt

8 voturi    8 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Crochete de cartofi, cu telemea si carne tocata

Crochete de cartofi, cu telemea si carne tocata

Se spala cartofii si se pun in apa cu sare la fiert. Carnea tocata se pune la calit. Razuim branza

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Imi place,eu am folosit cascaval ...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    Merita testata !

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

    Crochetele au forma de betisoare;tu ai facut chiftelute de cartofi. La crochete eu pun amidon alimentar,putina branza dulce si dovlecel ras:iese o nebunie!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Cred ca sunt foarte gustosi.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Cred ca sunt foaerte gustosi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • pire din 4cartofi mari
  • 1plic de ceapa prajita din comert
  • 2 usturoi zdrobiti
  • 1/2 pahar de frunze de patrunjel tocate marunt
  • 150 gr de brinza Ementhal sau alta brinza galbena
  • putina sare ,piper
  • nucsoara,
  • 2 oua
  • 1pahar de faina
  • pesmet ptr crochete
  • ulei de prajit adinc.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place,eu am folosit cascaval ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Grilled cheese sandwich