autor:

Patty_Patty

» » , , Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri

Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2017

Ingrediente
Pentru crochete:, 300 g peste, 30 g unt, 1 ou, 60 ml ulei, piper, 40 g pesmet granulat, 50 g faina, 100 ml lapte, 1 ceapa, sare, , Pentru sosul de mustar:, 3 linguri unt1 lingura mustar1 lamaiemieresare,  Pentru sosul de usturoi cu iaurt:1 capatana usturoi, 100 ml iaurt, 2 lingurite ulei de masline, marar, sare, , Pentru sosul de pasta de tomate cu hrean:, 1 lingura smantana, 1 lingura ulei, 3 linguri pasta de tomate, 1/2 lingurita hrean ras , 2 catei de usturoi, miere, piper boabe, zeama de lamaie, otet si sare dupa gust, , Pentru sosul lactoneza:, 50 ml lapte, 100 ml ulei, 4 catei de usturoi, sare, suc de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Crochete de peste:

Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din unt, lapte si sare. Se dezoseaza pestele si se pune in sosul alb, cu piper pisat si jumatate de ou, amestecand pana cand se face o pasta, apoi se da forma de crochete. Se dau prin faina, ou, pesmet si se prajesc in ulei incins.



Sosul de mustar:

Intr-o tigaie, se pune la topit untul, la foc domol, iar cand s-a topit, se adauga mustarul, mierea, sarea si zeama de lamaie. Se amesteca totul energic, pana se omogenizeaza.



Sosul de usturoi cu iaurt:

Se piseaza usturoiul si se freaca cu sare, se adauga uleiul de masline si apoi iaurtul. La final, se adauga marar verde tocat.



Sosul de paste de tomate cu hrean:

Smantana se amesteca cu uleiul, pasta de tomate, hreanul, usturoiul pisat. Se aduga mierea, sarea, piperul, zeama de lamaie, otetul, sarea si se amesteca pentru omogenizarea compozitiei.



Sosul lactoneza:

Se curata cateii de usturoi si se pun blender, dupa care se adauga putina sare si laptele. Se bate cu blenderul putin sa se sfarame usturoiul si se adauga ulei putin cate putin. La final, se adauga sucul de lamaie sau otetul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de peste cu 4 sosuri" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aperitive
Pogaci cu jumari

Pogaci cu jumari

Drojdia o dizolvam in zerul caldut impreuna cu lingura de zahar si o lingura de faina si lasam sa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Budincuta de spanac

Budincuta de spanac

Se caleste in uleiul incins ceapa taiata julien apoi spanacul scurs bine de zeama,se sareaza si pipereaza

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru crochete:
  • 300 g peste
  • 30 g unt
  • 1 ou
  • 60 ml ulei
  • piper
  • 40 g pesmet granulat
  • 50 g faina
  • 100 ml lapte
  • 1 ceapa
  • sare
  • Pentru sosul de mustar:
  • 3 linguri unt1 lingura mustar1 lamaiemieresare
  •  Pentru sosul de usturoi cu iaurt:1 capatana usturoi
  • 100 ml iaurt
  • 2 lingurite ulei de masline
  • marar
  • sare
  • Pentru sosul de pasta de tomate cu hrean:
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1/2 lingurita hrean ras 
  • 2 catei de usturoi
  • miere
  • piper boabe
  • zeama de lamaie
  • otet si sare dupa gust
  • Pentru sosul lactoneza:
  • 50 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • suc de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Patty_Patty
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Pentru inceput, vom taia cubulete salamul, muschiul, sunca, ardeiul rosu, vom felia maslinele si

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Rulouri pizza din foi Yufka

Rulouri pizza din foi Yufka

Se deschide pachetul de foi de placinta proaspete si se intinde pe o planseta, taiate in patratele.

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Chiftele din fasole

Chiftele din fasole

Fasolea se lasa din ajun, intr-un vas cu apa, pentru a fierbe usor. Fasolea se fierbe impreuna cu

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Sea Bass (biban de mare ) la tigaie, cu legume si sos de unt Sea Bass (biban de mare ) la tigaie, cu legume si sos de unt

Fileurile de biban se usuca pe un servet. Se infierbanta o tigaie, cu ulei putin in care se adauga sare de mare din belsug. Fileurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor