autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Croissant cu ciocolata si caramel

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Ingrediente
Pentru aluat, 500 gr faina, 300 ml apa calduta, 25 gr zahar, 5 gr drojdie uscata, 2 galbenusuri, 1 lingurita sare, 1 lingura miere, , Pentru umplutura, 50 gr caramele moi cu lapte, tocate, 70 gr ciocolata cu crema de lapte cu caramel (sau orice alta ciocolata doriti), 50 gr alune de padure imbracate in ciocolata cu lapte, 15 gr pudra de cacao, 1 lingurita scortisoara macinata, 1-2 linguri de lapte, plus pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 3h

12 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si amesteca iar.Lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei.Intr-un vas pune faina.Intr-un bol, bate galbenusurile cu sarea si mierea apoi incorporeaza-le in faina.Adauga la faina si apa cu drojdia si amesteca.Framanta aluatul obtinut pana cand se omogenizeaza apoi lasa-l la crescut 1 ora, la temperatura camerei.
Dupa 1 ora, intinde aluatul si impacheteaza-l de 1-2 ori apoi intinde-l iar.Repeta operatiunea de cel putin 6 ori apoi lasa aluatul sa mai creasca 30 minute.
Pentru umplutura, amesteca toate ingredientele intr-un bol.
Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Intinde aluatul si taie-l in triunghiuri de marimea dorita (mai mari sau mai mici).Aseza cate 1-2 lingurite de umplutura pe latura de la baza fiecarui triunghi si ruleaza astfel incat sa se obtina forma de croissant.Unge croissant-urile cu putin lapte si da-le la copt 30-40 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.Pentru a fi mai moi, se poate introduce in cuptor un pahar cu apa pentru a se face aburi.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Croissant cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Bezele cu bomboane

Bezele cu bomboane

Se incinge cuptorul la 130⁰C.Se tapeaza 2 tavi cu foaie de copt.Se aseaza albusurile intr-un vas

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci
Napolitane cu crema alba si cereale crocante

Napolitane cu crema alba si cereale crocante

Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pun zaharul, mierea, apa si zeama de lamaie si se amesteca.Se

45 voturi    19 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Roxana Petrescu , 13 februarie 2015

    Reteta e minunata<3, iar croissantul arata senzational...trebuie sa incerc si eu neaaparat reteta:)

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Yamiii ,yammii ce buneee.am salvat reteta. Felicitari!

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Un aluat simplu;am salvat. Felicitari !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      Ce desert gustos !!!!!.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Super !

    • Fara foto

      Monica , 05 iunie 2010

      hmm..ce de calorii..dar credk e bun!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Ce bine arata!!!! sigur e si bun.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      waw !!!! imi lasa gura apa....*****arata demential, ce bune trebue sa fie...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Bun.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Foarte apetisant,salvat si votat.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      O bunatate ca de obicei !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Arata super bine...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Super bun!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      ce bunatate!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 25 gr zahar
  • 5 gr drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura miere
  • Pentru umplutura
  • 50 gr caramele moi cu lapte
  • tocate
  • 70 gr ciocolata cu crema de lapte cu caramel (sau orice alta ciocolata doriti)
  • 50 gr alune de padure imbracate in ciocolata cu lapte
  • 15 gr pudra de cacao
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1-2 linguri de lapte
  • plus pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Alice85 (Chef de cuisine)

Yamiii ,yammii ce buneee.am salvat reteta. Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema cu lapte de cocos Crema cu lapte de cocos

Pregatesti un caramel auriu din zahar si apa, imparti caramelul in forme mici si misti formele in asa fel, incat sa fie acoperit si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Malabi cu fructe de padure Malabi cu fructe de padure

Se pune 3/4 din cantitatea laptelui sa fiarba cu zaharul pudra si putina sare si de asemeni smantana de gatit pe foc mic sau potrivit. Intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Budinci
Spuma de capsuni cu iaurt
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania